4
Mayıs
2024
Cumartesi
SAMSUN

Havza'da asker uğurlama coşkusu

SAMSUN'DA ASKER UĞURLAMA TÖRENİ

Samsun'un Havza ilçesine bağlı Mısmılağaç köyünde askere gidecek 9 genç için muhteşem bir veda gecesi düzenlendi.

Vatani görevini yapmak için yurdun çeşitli illerdeki birliklere gidecek olan 90/3 tertip 9 genç için yapılan veda gecesine mahalli sanatçılar renk kattı. Köy okulunun bahçesinde düzenlenen asker veda gecesine asker adaylarının yanı sıra Havza Belediye Başkanı Murat İkiz, MHP Samsun İl Başkan Yardımcısı Abdulkadir Uzunoğlu, MHP Havza İlçe Başkanı Uğur Yıldırım, bazı protokol üyeleri ile çok sayıda asker yakını ve vatandaş katıldı.

Veda gecesi saygı duruşu ve ardından okunan İstiklal Marşı ile başladı. Gecede askere gidecek gençlere ve Havza Belediye Başkanı Murat İkiz ile törene katılanlara birer plaket verildi. Gecede bir konuşma yapan Havza Belediye Başkanı Murat İkiz asker ailelerine seslenerek, "Bu vatana asker evlat yetiştirmek bir gururdur. Bu gururu yaşadıkları için asker ailelerinin de gururlu olmalarını istiyorum" dedi.

İkiz konuşmasında askere gidecek olan gençlerdeki istek ve heyecanın sadece Türk milletine has bir özellik olduğunu vurgulayarak, "Bu istek, cesaret ve vatan sevgisini gördükten sonra büyük Türkiye Cumhuriyeti'ni hiç kimsenin yıkamayacağı ve bölemeyeceğine olan inancım bir kat daha artı" diye konuştu.

Konuşmaların ardından kınalı kuzular, aileleri ve arkadaşları ile gece yarısına kadar geceye katılan mahalli sanatçıların seslendirdiği türküler ile oyun oynayıp halay çekerek doyasıya eğlendiler.

SAMSUN'DA ASKER UĞURLAMA TÖRENİ
İHA
Yayın Tarihi : 12 Eylül 2010 Pazar 14:00:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?