4
Mayıs
2024
Cumartesi
SAMSUN

Havzalılar "Tirit Gecesi"nde buluştu

Havzalılar Kültür ve Yardımlaşma Derneği tarafından bu yıl 4.'sü düzenlenen "Tirit Gecesi"nde biraraya gelen Havzalılar, birlik ve beraberliklerini pekiştirdi.

Samsun İlk Kademe Gazi Belediyesi Sosyal Tesisleri'nde düzenlenen tirit gecesi için 90 adet kaz kesildiği öğrenildi. Kazın yağına yufkanın batırılması ve etinin bulgur pilavı üzerine serpiştirilmesiyle yapılan ve kaz yağlı yufka arasında pilavlı etin yenmesiyle yaşanan tirit lezzeti doyasıya yaşandı.

Havzalılar Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Yahya Bozkurt, tirit gecesinde Havzalıl'ı biraraya getirmenin sevincini yaşadıklarını kaydetti. Bozkurt, "Havzamızın tarihteki yeri büyüktür. Kurtuluş Savaşı'nın başlangıç duraklarından biridir. Türkiye'nin kaplıcalar diyarıdır. Tarihi ve kültürel değerlerimizi yaşatmak için mücadele etmeliyiz" dedi.

Havza Belediye Başkanı Murat İkiz ise 50 yıldır Havza'nın ihmal edildiğini, AK Parti döneminde ilçeye arttırılan tempoyla büyük hizmetler yapıldığını ifade etti.

AK Parti Samsun Milletvekilleri Suat Kılıç ile Musa Uzunkaya ise tiritin tadı bir yana güzel insanlarla birarada bulunmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti. Kılıç, "Havza için hiçbir fedakarlıktan kaçınmıyoruz. 2007 yılında Havza'ya layık modern bir adliye sarayının temelini atacağız. Doğalgazın ilk kullanılacağı ilçelerden biri Havza'dır. MTA tarafından ilçede aralıksız sondaj çalışmaları sürüyor. 
Havza'nın çehresini değiştirmek için mücadelemiz sürüyor" diye konuştu.

Tirit gecesine, Havzalı Tarım İl Müdürü Sadullah Kirenci ile Atakum Belediye Başkanı Adem Bektaş da katıldı.
İHA
Yayın Tarihi : 24 Aralık 2006 Pazar 18:43:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?