6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Havza'ya modern otogar

Samsun'un Havza ilçesi, modern bir otobüs terminaline kavuştu.

Büyük İstanbul Otobüs İşletmeleri A.Ş. tarafından 12 bin 950 m2 alan üzerine yapılan ve 4 bin metrekarelik kullanım alanı olan otobüs terminali 6 trilyon 500 milyar liraya maloldu. Yaz aylarında nüfusu 35 bini bulan Havza'da inşa edilen modern otobüs terminalinin bölgede bulunan birçok yerleşim merkezlerindeki otogarlardan çok daha gelişmiş ve kullanılışlı olduğu bildirildi.

Havza Otobüs Terminali Müdürü Emekli Binbaşı Mustafa Kırmızıkaya, yaptığı açıklamada, bu projenin, Samsun ilçeleri arasında Havza'yı ön plana çıkartabilecek büyük bir proje olduğunu belirterek, "Terminal binası içerisinde 14 yazıhane, yazıhanelere ait üst katta 15 büro, lokanta, restaurant, kuaför salonu, 2 adet büfe, 3 adet iş yeri, bay ve bayanlara ait ayrı ayrı mescitler, sağlık odası, polis ve zabıta noktaları, bekleme salonu, PTT Ajandası, bankamatikler, depolar, sığınak var" dedi.

Terminal dışında 14 adet peron bulunduğunu, gelişmiş güvenlik ağı çerçevesinde terminalin güvenlik kameraları ile bilgi sistem odasından 24 saat gözetildiğini ifade eden Kırmızıkaya, şunları söyledi: "Havza ilçesinin konumu itibari ile ülkemizin 4 bir yanına 24 saat her an ulaşım imkanı var. Yazıhanelerin kirası 750 YTL olup, ortak giderler ile KDV dahil bin 50 ila bin 100 YTL civarında. Servis için hattan giden minibüs çıkışları da 3 YTL. Yolcu indiren otobüs ve minibüslerden ücret alınmayacak."

Terminal Müdürü Mustafa Kırmızıkaya, İstanbul'da meydana gelen hain bombalı saldırıyı kınamak amacıyla otogarın çevresini bayraklarla süsledi.

iha
Yayın Tarihi : 29 Temmuz 2008 Salı 14:29:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?