6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Hayat kadınına tecavüze indirim

Samsun'da, Gürcistan uyruklu bir hayat kadınına tecavüz edilmesi olayıyla ilgili daha önce cezaya çarptırılan 2 genç, Yargıtay'ın kararı bozup yeniden yargılanmalarını istemesi üzerine bu kez cezaları azaldı.


Samsun 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün görülen davada, Ulugazi Mahallesi'nde yaklaşık 26 ay önce Gürcistan uyruklu hayat kadını Ayşe Y.'yi (49), zorla bir eve götürerek burada tecavüz ettiği iddiasıyla tutuklanan Atakan G. (26) ile kendisine yardımcı olduğu iddia edilen ev sahibi arkadaşı Ali Y., yaklaşık 1 yıl önce yargılanıp hapis cezasına çarptırılmıştı.

Yargıtay 1. Ceza Dairesi her iki sanığına verilen hürriyeti tahdit suçlarından 5'er yıl hapis cezasını onarken, cinsel saldırı olayının birlikte
işlendiğine dair hüküm bulunmadığında sanıkların buna göre cezalandırılmaları istedi. Bugün aynı mahkemede yeniden hakim karşısına çıkan Atakan G.'nin daha önce cinsel saldırı suçundan 8 yıl 9 ay olan hapis cezası 5 yıl 10 aya, Ali Y.'nin 4 yıl 4 ay 15 gün olan hapis cezası ise 2 yıl 11 aya indirildi.
Mahkemenin daha önceki yargılanmasında cinsel saldırı olayının sanıkların birlikte işlediğini kanaatine vararak cezayı

İha
Yayın Tarihi : 24 Ekim 2008 Cuma 16:59:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?