2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Hayat kadınının katiline müebbet

Samsun'da, para karşılığı cinsel ilişkiye girmek için anlaştığı Gürcistan uyruklu hayat kadınını erkekliği ile alay ettiği iddiasıyla 21 yerinden bıçaklayarak öldürüp, cep telefonu ve ziynet eşyasını gasp ederek evine ateşe verdiği iddiasıyla yargılanan şahıs, cinayet suçundan müebbet hapis, gasp suçundan 11 yıl 8 ay ve mala zarar verme suçundan da 2 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.


Olay, Ulugazi Mahallesi'ndeki bir evde 15 ay önce meydana gelmişti. Gürcistan uyruklu hayat kadını Ayşe Y.'nin (50) kaldığı evden duman çıkması üzerine vatandaşlar durumu itfaiye ve polise haber vermiş, olay yerine gelen Samsun Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ekipleri yangını kısa sürede söndürmüştü. Olayda Ayşe Yılmaz, 21 bıçak darbesiyle öldürülmüş olarak bulunmuştu. Samsun Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Bürosu ekipleri, katil zanlısı Adem A.'yı (36) olaydan 2 ay sonra İstanbul Kumkapı'da yakalayıp Samsun'a getirdi.


Tutuklanan Adem A.'nın, Samsun 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün yargılanması sona erdi. Adem A., cinayeti kendisinin işlediğini itiraf ederek, polis ve savcıda verdiği ifadenin doğru olduğunu ancak, gasp ve evi ateşe verme suçlamalarını kabul etmedi. Adem A., zaman zaman Ayşe Y.'nin evine gidip para karşılığı ilişkiye girdiğini belirterek, "Olay günü telefonunu bir kez çaldırdım. Kendisini aradım ve parkta buluştuk. Sonra ilişkiye girmek için evine gittik. Burada alkolün etkisiyle tahrik olmadım.

Ancak benim erkekliğimle alay edip hakaret etti. Kendisiyle aramda tartışma çıktı. Boğuştuk, bu sırada mutfaktan ekmek bıçağını alıp bıçakladım. Kaçarken onun telefonunu olayın şokuyla kendi telefonum zannedip aldım. Sonra bu telefonu 230 YTL'ye sattım. Ancak, evini ben yakmadım" dedi.


İstanbul Adli Tıp Kurumu 4. İhtisas Kurulu'na sevk edilen Adem A.'nın akli dengesinin yerinde olduğu ve cezai ehliyetinin ise tam olduğu tespit edilmesi üzerine mahkeme heyeti davayla ilgili kararırı açıkladı. Adem A., nitelikli cinayet suçundan müebbet hapis, gasp suçundan 11 yıl 8 ay, mala zara verme suçundan ise 2 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.

İha
Yayın Tarihi : 15 Temmuz 2009 Çarşamba 13:38:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?