6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Hayat kurtaran ihbar

Samsun'da komşusunun evinde meydana gelen doğalgaz sızıntısını 187'ye bildirerek hayatlarını kurtaran kadın, Samsun Doğalgaz Dağıtım A.Ş. (SAMGAZ) tarafından ödüllendirildi.


Ev hanımı Emel Bayraktar, komşuları Ahmet ve Mahizer Cengiz çiftinin evlerinde meydana gelen gaz kaçağını 187 numaralı hatta ihbar ederek hayatlarını kurtardı.

SAMGAZ tarafından ödüllendirilen Bayraktar, 15 Aralık Pazartesi günü sabah saat 08.00 sıralarında apartmanda gaz kokusunun meydana gelmesi üzerine 187 numaralı hattı arayarak durumu SAMGAZ'a bildirdiğini ve yetkililerin hemen müdahale ettiklerini söyledi.


SAMGAZ Yapım İşletme Bölümü'nde görevli makine mühendisi Yahya Çilingir ise, "Emel Hanım duyarlı şekilde davranmasaydı kötü bir sonuçla karşılaşacaktık. Samsunluların Emel Hanım gibi bu konuda duyarlı olmasını istiyoruz. En azından olay anında vananın kapatılmasını ve menfezlerin açık tutulmasını istiyoruz. Çünkü bu tedbirler hayat kurtarır" dedi.


Çilingir ayrıca, doğalgaz kullanan binalarda uyulması gereken kurallarla ilgili uyarı levhaları hazırladıklarını ve yangın yönetmeliği gereği doğalgaz kullanan her apartmanda yılbaşından itibaren uyarı levhalarının apartman girişlerine asılması gerektiğinin altını çizdi. Çilingir, duyarlı davranışıyla komşularının hayatını kurtaran Emel Bayraktar'a teşekkür ederek, çeşitli hediyeler verdi.

iha
Yayın Tarihi : 24 Aralık 2008 Çarşamba 15:25:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?