3
Mayıs
2024
Cuma
SAMSUN

Hayatlarında ilk defa gemiye bindiler

HAYATLARINDA İLK DEFA GEMİYE BİNDİLER

Samsun'da Sosyal Hizmetler Çocuk Esirgeme Kurumu'na (SHÇEK) bağlı yetiştirme yurdunda kalan 150 çocuk, hayatlarında ilk defa bindikleri gemide Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, İl Emniyet Müdürü Hulusi Çelik ve polislerle doyasıya eğlendi.

İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü, devlet korumasındaki çocukların eğitimlerine katkı sağlamak ve onların ufuklarının genişletilmesi, sosyal etkinliklerine katılımlarının sağlanması amacıyla önemli bir çalışmaya imza attı. SHÇEK'e bağlı Süleyman Yançatoral Çocuk Yuvası'nda kalan 150 çocuk, Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü'nde görevli polis amcalarıyla birlikte Büyükşehir Belediyesi'nin desteğiyle 'Samsunum1' adlı gemiyle geziye çıktı. Hayatlarında hiç gemiye binmeyen çocuklar otobüslerle yurtlarından alındı, sahilde demirli gemiye getirildi. Sırayla polis amcaları ve öğretmenleri gözetiminde gemiye binen çocuklar burada kendilerine ikram edilen yemeklerden yedi, geminin içinden denizi seyretti. Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz ve İl Emniyet Müdürü Hulusi Çelik'in de katıldığı gezide renkli görüntüler yaşandı. Polis amcalarıyla birlikte yemek yiyen çocuklar daha sonra çalınan müzik eşliğinde polis amcalarıyla birlikte oynadı. Polislerle karşılıklı oynayan çocuklar, Toplum Destekli Şube Müdür Vekili Emniyet Müdürü Selahattin Yavuz ile Ankara misket oynayıp, kendileri kol bastı ile devam etti. Davet üzerine Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz ve İl Emniyet Müdürü Hulusi Çelik de ocuklarla birlikte oynadı.

Başkan Yılmaz, yurtta kalan çocukları, polis amcalarının organizasyonuyla ağırlamanın mutluluğunu yaşadıklarını kaydetti.

İl Emniyet Müdürü Hulusi Çelik de devlet korumasındaki çocukların birer ağabeyleri, büyükleri olarak yalnız bırakmamaya çalıştıklarını, çeşitli etkinlerle sosyal yaşamlarına katkı sağlamayı amaçladıklarını belirtti.

Daha sonra çocuklar hafif raylı sisteme de bindirilerek tren gezisi yaptırıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Şubat 2011 Perşembe 18:15:01
Güncelleme :10 Şubat 2011 Perşembe 18:58:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?