5
Mayıs
2024
Pazar
SAMSUN

Hayatlarında ilk kez denize girdiler

Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) 'Gönül Köprüsü Projesi' kapsamında Erzurum'dan Samsun'a gelen 270 öğrenci, hayatlarında ilk denize girmenin sevincini doyasıya yaşadı. 

'Gönül Köprüsü Projesi' kapsamında Erzurum'dan 2 gün önce Samsun'a gelen ilköğretim öğrencileri, 'Büyükşehir Belediyesi Fener Plajı'nda denize girdi. Hayatlarında deniz görmeyen öğrenciler, plajda denize girmenin keyfini doyasıya yaşadı. Birçok öğrenci ise denize kıyafetleriyle girerken, bazıları ise denize girmemeyi tercih etti. Denize girmenin ve arkadaşlıklar kurmanın çok güzel olduğunu belirten ilköğretim 8. sınıf öğrencisi Kader Demir, "Denize girmek en büyük hayalimizdi. Mutluluğumu kelimelere sığdıramıyorum. Samsun'u ve insanlarını hayal edemeyeceğim kadar güzel ve sıcak kanlı buldum. Televizyonda sadece denizi görüyorduk. Ama şimdi denize girince çok daha farklı oluyor" dedi. 

İlköğretim 8. sınıf öğrencisi Mehmet Karakaş ise denize giren herkesin mutluluktan uçtuğunu ve kendilerine bu imkanı sağlayan yetkililere teşekkür etmeyi bir borç bildiğini ifade etti. 

MEB tarafından Türkiye'nin doğusunda bulunan öğrencilerin batıya, batısında bulunan öğrencilerin ise doğuya götürülmesi amacıyla düzenlenen 5 günlük gezilere toplam 100 bin öğrencinin katılması hedeflenirken, Erzurum'dan Samsun'a gelen 270 öğrenci ve 11 öğretmenin, kentin çeşitli turistik ve kültürel alanlarını gezeceği belirtildi. Gezinin ise hafta sonu pazar günü sona ereceği açıklandı.

...
Yayın Tarihi : 3 Temmuz 2008 Perşembe 13:28:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?