4
Mayıs
2024
Cumartesi
SAMSUN

Hayatlarında ilk kez uçak gördüler

HAYATLARINDA İLK KEZ UÇAK GÖRDÜLER

Sosyal Hizmetler Çocuk Esirgeme Kurumu (SHÇEK) bünyesinde koruma altın bulunan çocuklar, polis amcaları sayesinde hayatlarında ilk defa havaalanına gitti ve uçağa bindiler.

İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü, devlet korumasındaki çocukların eğitimlerine katkı sağlamak ve onların ufuklarının genişletilmesi, sosyal etkinliklerine katılımlarının sağlanması amacıyla önemli bir çalışmaya imza attı. SHÇEK'e bağlı Süleyman Yançatoral Çocuk Yuvası'nda kalan 30 çocuk, Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü'nde görevli polis amcalarıyla birlikte Samsun Çarşamba Uluslararası Havaalanı'na geziye gitti. Çocuklar hayatlarında sadece televizyondan görme imkanı

buldukları, havaalanı ve uçakları canlı olarak görme imkanı buldular.

İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürü İlker Bozkurt, sosyal hizmetler uzmanları ve OMÜ Sosyal Bilimler Öğretmenliği öğrencilerinin nezaretinde havaalanına giden çocuklar, güvenlik noktasını geçtikten sonra havaalanı terminal binasına girdi. Havaalanı Koruma Şube Müdür Yardımcısı Başkomiser Abdullah Şimşek tarafından karşılanan çocuklara, bir yolcunun havaalanına girişinden uçağa binişine kadar yapılan tüm işlemler uygulamalı olarak gösterildi. Çocuklar polis amcalarını ilgiyle

izlerken, havaalanında olmanın heyecanını yaşadılar. Toplum destekli polis amcalarının şapkalarını takan koruma altındaki çocuklara, sosyal ve iletişim alanında uzman polisler eşlik ederek yardımcı oldular.

Aprona çıkan çocuklar uçağın inişini hayatlarında ilk defa canlı olarak izleme imkanı buldular ve uçağın içerisine girerek hayatlarında şimdiye kadar yaşamadıkları bir anı yaşadılar. Uçak içerisinde heyecanlarını gizleyemeyen çocuklara hostesler tarafından uçak hakkında bilgi verildi, çocuklar koltuklara oturup vakit geçirdiler. Havaalanında yapılan ikramdan yiyen çocuklar, daha sonra gülerek yuvalarına döndüler.

İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürü İlker Bozkurt, Mustafa Kemal Atatürk'ün "İstikbal Göklerdedir" sözünden hareketle, geleceğin teminatı çocukların gelişimlerine katkı sağlamak, ufuklarının artmasına katkıda bulunmak, sosyal aktiviteye katılmaları için gezi programı hazırladıklarını kaydetti.

HAYATLARINDA İLK KEZ UÇAK GÖRDÜLER
HAYATLARINDA İLK KEZ UÇAK GÖRDÜLER
HAYATLARINDA İLK KEZ UÇAK GÖRDÜLER
HAYATLARINDA İLK KEZ UÇAK GÖRDÜLER
HAYATLARINDA İLK KEZ UÇAK GÖRDÜLER
HAYATLARINDA İLK KEZ UÇAK GÖRDÜLER
HAYATLARINDA İLK KEZ UÇAK GÖRDÜLER
İHA
Yayın Tarihi : 11 Kasım 2010 Perşembe 14:39:04
Güncelleme :11 Kasım 2010 Perşembe 14:52:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?