5
Mayıs
2024
Pazar
SAMSUN

Haydi bataklığı birlikte kurutalım

Yeşilay Samsun Temsilcisi Mümin Argun, uçucu madde kullanımının tehlikeli boyutlara ulaştığını belirterek, "Çocukların geleceğine sahip çıkmak, geleceğimize sahip çıkmaktır" dedi.

Mahallede, sokakta, park ve bahçelerde çocuklar uyuşturucu kullanıyorsa bunun en büyük suçlularının da o çocukları görmezden gelen kişilerin olduğunu ifade eden Mümin Argun, "Çocukları uyuşturucu bataklığından kurtaracak olan kişiler bizleriz. Uyuşturucu batağı haline gelen ülkemizde madde bağımlığının ilk basamağı sayılan uçucu madde kullanımı tehlikeli boyutlara ulaşmıştır. Sentetik uyuşturucu kullanımın yaşı ortaokul öğrencilerine kadar düşmüştür" diye konuştu.

Gençlere satışı hiçbir denetime tabi olmayan ve uçucuları kullanan ve satanlara cezai suç öngörmeyen bir yapıda uçucu madde kullanımın gittikçe arttığına dikkat çeken Argun, "Son yıllarda özellikle gençler arasında bağımlılık yapan uçucu madde ve hap kullanım oranı giderek artmaktadır" şeklinde konuştu.

Madde kullanımının bırakılmasında en önemli şartın o çevreden uzaklaşmak olduğunu vurgulayan Mümin Argun, "Gelin bataklığI birlikte kurutalım" çağrısında bulundu.

iha
Yayın Tarihi : 21 Ocak 2008 Pazartesi 17:54:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?