2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Haydi gençler dansa

Samsunlu gençler Güney Amerika'ya özgü Latin danslarını öğreniyor. Kurs eğitmenleri Latin dansı yapanların 'Stresten uzaklaştığını' belirtirlerken 'Fazla kilolarından kurtulabileceklerini' de söylediler.

Samsun'daki Tutku Dans Kursu'nda Güney Amerika'ya özgü olan tango, salsa, cha cha, rumba, samba ve jive dansları eğitimi verilmeye başladı. Türkiye Dans Sporları Federasyonu (TDSF) Samsun İl Temsilcisi Dans Sporları Eğitmeni Utku Şekercioğlu tarafından verilen derslerde müzik eşliğinde göze hoş gelen simetrik ve estetik hareketler yapılıyor. Samsunluların oldukça ilgi gösterdiği kursta 70 öğrenci bulunuyor. Kursta ayrıca yeni evlenecek çiftlere özel dersler de veriliyor.

TDSF Samsun İl Temsilcisi Dans Sporları Eğitmeni Utku Şekercioğlu, Latin dansı yapanların stresten uzaklaştığını, bu dansı yapanların mutlu olduklarını ve Latin dansının insanların hayatlarına bir nebze de olsun renk kattığını söyledi.

Genelde öğrencilerin dansı yapamayacakları düşüncesi içerisinde olduklarını ama çalışmalar başladıktan sonra çok rahat bir şekilde yaptıklarını gördüklerini söyleyen Şekercioğlu, "Samsunluların ilgisinden memnunum. Bazen kilolu insanlar buraya geldiklerinde kilosunun Latin dansını yapmasına engel olacağı ön yargısına kapılıyorlar. Böyle bir durum yok. Kilolu insanlar da bu dansı yapabilir. Hatta bu dansı yaptıklarında kilolarından bile kurtulabilirler. Her şeyden önemlisi bu dansı yapmayı istemek. Gerisi zaten kolay. Ayrıca 19 Mayıs Bayramı'nda Türkiye Dans Sporları Federasyonu'nu bir yarışma düzenleyecek. Bu yarışmada iyi derece elde edecekler, Türkiye Dans Sporları Milli Takımı'na seçilecekler. Bütün Samsunluları bu yarışmaya bekliyorum" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 25 Ocak 2009 Pazar 11:19:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?