6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Hayırseverlerden eğitime destek

Samsunlu hayırseverler Cengiz Yavuz ve Murat Özdemir'in, ''Eğitime Yüzde 100 Destek Kampanyası'' kapsamında, birer anaokulu yaptıracağı bildirildi.

Mimar Sinan İlköğretim Okulu ve Bayındır İlköğretim Okulu bahçelerinde yapılması planlanan ana okullarına ilişkin protokol, Samsun Valisi Hasan Basri Güzeloğlu ile hayırseverler Cengiz Yavuz ve Murat Özdemir arasında imzalandı.

''Eğitime Yüzde 100 Destek Kampanyası'' kapsamında Samsun'da devam eden eğitim seferberliğine yeni bir halka daha kattıklarını belirten Vali Güzeloğlu, hayırseverlerin desteklerinin mutluluk verici olduğunu söyledi.

Yapılan her yatırımın çocukların geleceği adına önemli adımlar olduğunu ifade eden Güzeloğlu, şunları kaydetti:

''Okul öncesi eğitim, bizim için çok önemlidir. Okul öncesi, bir kişinin gelişim sürecinin yaşamla ilgili bilgi, beceri, görgü edinimlerinin çok büyük bir kısmının alındığı dönemdir. Tüm araştırmalar bu dönemden geçen çocukların hedeflerine daha kolay ulaştığını gösteriyor. Samsun Valiliği olarak okul öncesi dönemi çok önemsiyor ve katkıda bulunan tüm hayırseverleri kutluyorum.''

Hayırsever Cengiz Yavuz da lenf kanseri nedeniyle 2003 yılında ölen kızı İrem Yavuz adına böyle bir çalışmada yer almaya karar verdiklerini belirterek, ''Böyle bir çalışma içinde bulunmaktan dolayı gururluyuz. Bize destek olan herkese de teşekkür ediyoruz'' dedi.

Kardeşi Fırat Özdemir adına okul yaptıracağını söyleyen Murat Özdemir ise bu projenin devamında eğitim adına daha büyük çalışmalara katılmak istediklerini belirtti.

A.A
Yayın Tarihi : 4 Eylül 2008 Perşembe 12:31:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?