6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Hayvan satıcıları sinek avlıyor

Ekonomik kriz nedeniyle kurban satışı yapamayan besiciler, sabahtan akşama kadar oturup aralarında sohbet ediyor, çay içiyor.


Samsun'da, Kurban Bayramı öncesinde kurban pazarlarında vatandaşların alım gücünün düşmesi nedeniyle satışlar durma noktasına geldi. Sabahın erken saatlerinde kurban çadırlarını açan üreticiler, akşam saatlerine kadar sadece bakmakla yetinen müşterilerle ilgileniyor. Talebin az olması nedeniyle hayvan satıcıları çadırlarda oturup çay içip saatlerce sohbet ediyor. Vatandaşların alım gücünün azlığından yakınan üreticiler, geçen yıla nazaran satışların yarı yarıya düştüğüne dikkat çekti.


Küçükbaş hayvan satıcısı Şerif Özer, satışların azaldığını, sadece vatandaşların gezmeye geldiğini, fiyat sorup gittiğini söyledi. Büyükbaş hayvan satıcısı Hasan Akbaş, geçen yıla nazaran satışların düştüğünü, vatandaşların fiyatları yüksek bulduğunu belirterek, "Hayvanların yetiştirme maliyetleri yüksek. Bu fiyatlara da yansıyor. Zaten vatandaşların alım gücü yok" dedi.


Kurbanlık almak için Gazi Hayvan Pazarı'nı gezen Muzaffer Arıcı, fiyatların çok yüksek geldiğini, sadece fiyat sorduğunu, kurbanlık alamayacağını ifade etti. Bu arada, kurban pazarlarında küçükbaş hayvanlar 250 ila 500 YTL, büyükbaş kurbanlıklar ise bin 500 ila 5 bin YTL arasında satışa sunuluyor.

İha
Yayın Tarihi : 4 Aralık 2008 Perşembe 15:59:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?