2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Hemşirelere tansiyon eğitimi

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi'nde çalışan hemşirelere yönelik hipertansiyon hastalığı hakkında hizmet içi eğitim semineri düzenlendi.

OMÜ Tıp Fakültesi Hastanesi Hemşirelik Hizmetleri Müdürlüğü'nün organize ettiği ve OMÜ Hemodiyaliz ve Onkoloji Merkezi Eğitim Hemşiresi Türkan Aydoğdu tarafından Pembe Salon'da verilen seminere OMÜ Tıp Fakültesi Hastanesi Hemşirelik Hizmetleri Müdürü Fatma Erdem, Müdür Yardımcıları Şerife Yetkin Togül, Nihal Tokgöz ve hastane hemşireleri katıldı. Seminerde hipertansiyon hastalığı ve hipertansiyonda kullanılan ilaçlarla ilgili olarak hemşirelere bilgi verildi.

OMÜ Hemodiyaliz ve Onkoloji Merkezi Eğitim Hemşiresi Türkan Aydoğdu, hipertansiyon hastalığının Türkiye'de ve dünyada yaygın ve geç farkına varılan bir hastalık olduğunu, farkına varıldığı zaman diğer organları etkilemiş olabileceğini ve insan vücudunda en çok kalp, beyin, böbrekler, gözleri etkilediğini söyledi. Hipertansiyon hastalığında erken tanı ve toplumu bu konuda bilinçlendirmenin önemli olduğunu vurgulayan Aydoğdu, bu doğrultuda hemşirelerin hastalarda tansiyonu doğru ölçmeyi, özel durumlarda hangi ilaçların kullanılması gerektiği, hastanın izlenme şekilleri ve hastaların beslenmelerinde hemşirelerin yapması gereken konular hakkında eğitim verildiğini ifade etti.
 

iha
Yayın Tarihi : 1 Nisan 2009 Çarşamba 14:47:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?