2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Hentbol Takımı grup 2.'si oldu

Ondokuz Mayıs Üniversitesi(OMÜ) Bayan Hentbol Takımı, Erzurum'da yapılan grup müsabakalarında 2. olarak mart ayı içerisinde yapılacak olan Süper Lig'e terfi maçlarına katılma hakkını elde etti.


Bayan Hentbol Takımı Antrenörü Öğretim Görevlisi Berna Mete Ergin ve oyuncular, kazanılan 2.'lik kupası ile OMÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Akan'ı ziyaret etti. Akan'ın ziyaretine Yaşar Doğu Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Osman İmamoğlu da katıldı. İmamoğlu, "Alınan sonuç gurur verici, ancak asıl hedef Süper Lig. Bunun için önümüzdeki 2 aylık süreyi iyi değerlendirmeliyiz" dedi.
Prof. Dr. Hüseyin Akan ise sporcuları kutlayarak, "Sizleri, Süper Lig'e terfi etmiş bir ekip olarak görmek istiyoruz" diye konuştu.
Grup maçlarında Amasya, Van 100. Yıl, Dicle Üniversitelerini mağlup eden OMÜ Bayan Hentbol Takımı, gruptaki tek yenilgiyi Karadeniz Teknik Üniversitesi karşısında aldı.


OMÜ, KORFBOLDA DA TÜRKİYE 2.'Sİ
Öte yandan, bayanların ve erkeklerin birlikte yaptıkları tek spor olan korfbolda İstanbul'da yapılan 2. Teşvik Turnuvası'na katılan 12 üniversite ve kulüp takımı arasında finale kalan OMÜ Korfbol Takımı, 10 yıllık geçmişi ve Avrupa Şampiyonası 4.'lüğü olan Kocaeli Üniversitesi takımına yenilerek 2. oldu.


OMÜ Korfbol Takımı Antrenörü Öğretim Görevlisi Didem Sezer ve oyuncular, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sait Bilgiç'i ziyaret etti. Didem Sezer, yaklaşık 1 ay önce kurulmuş bir ekip olduklarını Teşvik Turnuvası'nda alınan 2.'liğin büyük bir başarı olduğunu, korfbol branşının tanınması ve sevilmesi açısından bu yeni ekibin başarısının büyük önem taşıdığını kaydetti. Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sait Bilgiç, kendisini ziyarete gelen Korfbol Takımı oyuncularını kutladı ve başarılarının devamını diledi.

İha
Yayın Tarihi : 9 Ocak 2009 Cuma 18:55:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?