6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Herşey Türkiye için

Türkiye'de son dönemlerde yaşanan olumsuz gelişmeler üzerine TOBB, TİSK, TESK, HAK İŞ, TZOP, KAMU SEN, TÜRK İŞ'in katılımı ile ülkede sağduyu çağrısında bulunuldu. 

Memur, işçi, işveren, çiftçi, esnaf, tüccar, ve sanayi temsilcilerine bağlı olan temsilcilerinin katılımı ile 81 ilde sağduyu çağrısında bulunuldu. İstanbul, Erzurum, Samsun, Denizli'de gerçekleşen canlı yayınla kamuoyuna açıklama yapıldı. İstanbul'da sağduyu çağrısında bulunan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Genel Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ile canlı yayın aracılığıyla TOBB, TİSK, TESK, HAK İŞ, TZOP, KAMU SEN, TÜRK İŞ'in Samsun temsilcileri bir araya geldi. Kendilerinin memur, işçi, esnaf, tüccar, sanayiciler olarak, bu zor zamanda, sağduyu ve serinkanlılıkla Türkiye'nin temel sorunlarının çözümüne her zaman olduğu gibi katkı sağlamaya ve sorumluluk üstlenmeye hazır olduklarını vurgulayan Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Adnan Sakoğlu, "Ülkemiz yaklaşık bir yıldır anayasayı ve siyasi partiler kanununu ilgilendiren çeşitli sorunlar etrafında gergin ve çözüm üretmeyen bir süreç içerisindedir. Halbuki yapmamız gereken ekonomik, siyasi ve sosyal standartlarımızı gelişmiş ülkelerde ulaştırmak
ve AB sürecini hızlandırmak olmalıdır" dedi. 

Siyasi partilerin demokrasinin vazgeçilmez unsurları olduğunu hatırlatan Sakoğlu, "Siyasi partilerin kolaylıkla kapatılabilmesi, aynı kolaycı yaklaşımla urum ve bireylerin özgürlerinin kısıtlanması, demokratik süreç ve kurumların güçlenmesine hizmet yerine zarar vermektedir. Türkiye'nin istikbalini karatmaya kimsenin hakkı yok. Demokrasi, tüm kurum ve kurallarıyla hayata geçirildiğinde, bütün kurumları kısır çekişmelerden uzaklaşarak uyum içinde çalıştığında, ülkenin aydınlık yarınlarına yüreğinden hiç kuşkumuz bulunmamaktadır" diye konuştu. 

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Binası'nda gerçekleşen sağduyu çağrısına Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Adnan Sakoğlu'nun yanı sına Türk İş adına Recep Kocabıçak, Samsun Ticaret Borsası Başkanı Yusuf Özer, Hak İş Samsun Temsilcisi Arif Çelik, TİSK Samsun Temsilcisi Serhat Altıntaş, TZOB Temsilcisi Sefer Mırık, TESK Samsun Temsilcisi Ali Rıza Kısa katıldı.

.
Yayın Tarihi : 26 Mart 2008 Çarşamba 13:50:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?