6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Heyelan krizi son buldu

Gazi Belediye Başkanı Süleyman Kaldırım, belde içerisinde gerçekleştirdikleri fiziksel değişim ve gelişime yönelik çalışmaların Fatih ve Reşadiye Mahallelerinde uygulanması anlamında yaşanan “heyelan” krizinin, Afet İşleri Genel Müdürlüğü tarafından onaylanan etüt raporu ile son bulduğunu açıkladı.

Fatih ve Reşadiye Mahallelerine yönelik etüt raporlarını hazırlatan Gazi Belediye Başkanı Süleyman Kaldırım, raporların onaylandığını ve Bakanlar Kurulu'na sevk edildiğini açıkladı.

Bakanlar Kurulu'ndan çıkacak sonucun ardından bu mahallelere yatırımların hızlandırılacağını söyleyen Başkan Kaldırım, “Fatih Mahallesi ve Reşadiye Mahallesi'nin heyelan bölgesi olarak geçmesi nedeniyle bu bölgelerde uzun yıllardır yeni yapılaşma yapılması yasaktı. Bu nedenle konutsal gelişimin sağlanamadığı mahallerimizin jeolojik etüt raporlarını hazırlattık. Hazırlanan raporları Bayındırlık ve İskan Bakanlığı Afet İşleri Genel Müdürlüğü'ne teslim ettik.

Raporları inceleyen ve bölgenin heyelan bölgesi olmasını gerektiren bir tehdit unsuruna rastlanmadığını belirleyen Afet İşleri Genel Müdürlüğü'nün sonuç raporları, onaylanmak üzere Bakanlar Kurulu'na sevk edildi. Göreve geldiğimiz günden itibaren toplu konut çalışmalarımız başta olmak üzere birçok farklı dalda beldemizin fiziksel gelişimini sağlayabilmek için önemli çalışmalar gerçekleştirdik. Fatih ve Reşadiye Mahallelerimizin heyelan bölgesi olarak belirlenmesi, bu mahallelerimize gerekli yatırımların yapılmasını da engellemişti. Son olarak hazırladığımız etüt raporlarının sonucunda aldığımız netice mahalle sakinleri kadar bizleri de memnun etti. Bakanlar Kurulu kararı sonrasında, imar plan çalışmaları da başlayacak” diye konuştu.

Öte yandan yaşanan gelişmeler karşısında duydukları memnuniyeti dile getiren mahalle sakinleri, çıkan sonuçların ardından mahallelerinde yaşanacak gelişmelerin kendilerini sevindirdiğini ifade ettiler.

iha
Yayın Tarihi : 12 Şubat 2008 Salı 18:09:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?