2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Heyetin Vezirköprü hayranlığı

Samsun'un Vezirköprü ilçesinde Kunduz Ormanları'nın turizm bölgesi olarak ilan edilmesi çalışmaları kapsamında Turizm Bakanlığı tarafından bölgeye gönderilen heyet incelemelerde bulundu.

Turizm Bakanlığı Yatırım İşletmeler Genel Müdürü Ayla Mirmahmutoğlu,Yatırım İşletmeler Genel Müdür Yardımcısı Zeki Can, İl Kültür ve Turizm Müdürü Yüksel Ünal, Samsun Valiliği İl Özel İdaresi AR-GE daire başkanı Eyüp Elmas ,Altınkaya Baraj Gölü Şahinkaya Kanyonu, Kunduz Ormanları ve İlçe Merkezinde tarihi binaları gezerek incelemelerde bulundu.

Gelen heyete Vezirköprü Kaymakamı Erol Karaömeroğlu, Belediye Başkanı Sadık Edis, Ak Parti İlçe Başkanı Kemal Yaman, Kütüphane Müdürü Nejdet İğci eşlik etti. İlk önce Çeltek mevkiine giden heyet buradan tekneyle Şahinkayası kanyonunu gezdi.Oradan Kunduz ormanlarına geçerek incelemelerde bulunan Turizm Bakanlığı Yatırım İşletmeler Genel Müdürü Ayla Mirmahmutoğlu ve beraberindeki heyet bölgenin doğa harikası olduğunu vurgulayarak Vezirköprü'nün daha önceden turizm bölgesi ilan edilmesi gerektiğini söylediler.

Vezirköprü'nün vezirler diyarı tarihi bir ilçe olduğunu belirten Kaymakam Karaömeroğlu, burası Osmanlı Şehzadelerinin yayla olarak çıktığı bir mekan.1925'e kadar Amasya'ya bağlı bir Osmanlı ilçesi.Vezirköprü Samsun'a çok uzak kalmış ve kendini anlatamamış, devletine bağlı bir insan topluluğunun olduğu bir ilçe.Hakettiğini almalı. "dedi.

Ulaşım sorunu olmadığını ve bir an önce konaklama yerlerinin yapılması gerektiğini ifade eden Yatırım İşletmeleri Genel Müdürü Ayla Mirmahmutoğlu , burada su ve doğa sporları yapılabileceğini, bunun değerlendirilmesi gerektiğini belitti.Mirmahmutoğlu,"Bizim buraya geliş amacımız ,Bayındırlık bakanımızın talebi üzerinedir.Antalya turizme doydu.Turizme alternatif yerler arıyoruz Karadeniz bunlardan en önemlisi. Sadece güzellik yetmiyor, o güzellik ticarete de dönüşmeli." diye konuştu konuştu.

İlçe merkezine dönen heyet tarihi mekanları gezerek incelemelerde bulunduktan sonra İlçeden ayrıldı.
 

İHA
Yayın Tarihi : 18 Temmuz 2009 Cumartesi 13:12:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?