6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Hibe destekli kuruyemiş fabrikası

Samsun’un Vezirköprü ilçesinde, Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı’nın 'Kırsal Kalkınma Yatırımlarını Destekleme Programı' kapsamında kuruyemiş paketleme tesisi açıldı.


Vezirköprü-Havza yolu 3. kilometresinde bulunan ‘Tadıgüzel Kuruyemiş Paketleme Tesisi’ açılışına İlçe Kaymakamı Adem Arslan, AK Parti Samsun Milletvekilleri Suat Kılıç, Ahmet Yeni, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Teşkilatlanma ve Destekleme (TEDGEM) Genel Müdürü Mehmet Taşan, Belediye Başkanı Osman Özer, Tarım İl Müdürü Sadullah Kirenci, siyasi parti başkanları, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Tadıgüzel Kuruyemiş Paketleme Tesisi Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet İlhan yaptığı açılış konuşmasında, fabrikanın 8 saatte 10 ton üretim yapılabildiğini, eleme, kavurma, yürütme ve paketleme olarak 4 ünite çalışarak 15 çeşit hammaddenin kavrulup paketlenebildiğini söyledi.


TEDGEM Genel Müdürü Mehmet Taşan, bakanlık olarak gerekli destekleri verdiklerini belirterek, "Türkiye'nin üretimle ilgili bence çok sorunu yok. İnsanlarımız üretebiliyor. Ancak en önemlisi ürettikleri ürünü gerçek değerinde satabiliyor mu? Pazar ve işleme sorunu var. Biz 2006 yılında o açığı kapatmak adına 'Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Projesi'ni başlattık. Şu anda 81 ilde bu uygulanıyor. Bu kapsamda ürünlerin işlenmesi, pazarlanması, depolanması, ambalajlanması ve alternatif enerji kaynaklı enerjinin tarımda kullanılmasını teşvik etmek anlamında, alternatif enerji kaynaklı sera üretimlerine hibe desteği veriyoruz" dedi.


AK Parti Milletvekili Ahmet Yeni, nüfusun büyük bir bölümünün tarımla uğraştığını, bu nedenle de tarıma her geçen gün desteklerinin arttığını ifade etti.
Milletvekili Suat Kılıç ise yaptığı konuşmada, son yıllarda yapılan yatırımlarla Vezirköprü'nün çehresinin değiştiğini vurgulayarak, "Ben Vezirköprülü değilim ama bu ilçeye kim hizmet ederse o kişi ve o kişilerin hepsi Vezirköprülüdür" diye konuştu.
Kaymakam Adem Arslan da Vezirköprü'nün göç veren değil, göç alan bir ilçe olacağını söyledi.


İlçe Müftüsü İdris Çatmakaş tarafından yapılan dua sonrası fabrikanın açılışı gerçekleştirildi. Açılan kuruyemiş fabrikasının proje maliyetinin 362 bin YTL olduğu, bunun 175 bin YTL'sinin hibe destekli sağlandığı bildirildi.

İha
Yayın Tarihi : 2 Mayıs 2008 Cuma 22:34:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?