4
Mayıs
2024
Cumartesi
SAMSUN

Hindiler susuzluktan telef oldu

Samsun’da Gelemen Tarım İşletmesi Müdürlüğü, Emin Temizlik Firması’na kiraladığı çiftliğin sularını ve elektriğini sözleşme süresi bittiği gerekçesiyle kesince yaklaşık bin hindi telef oldu.

Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü’ne bağlı Gelemen Tarım İşletmesi Müdürlüğü’ne ait 60 dönümlük çiftlik, 2 yıllığına Emin Temizlik Firması’na kiralandı. Sözleşme süresinin dolmasının ardından Müdürlük, arazinin başkasına kiralandığını bildirerek şirketten tahliye istedi. Söz konusu çiftlikte 3 bin dolayında hindi yetiştiren Emin Temizlik Firması ise, sözleşmede yer alan "Satıldığı taktirde boşaltmak şartıyla" ibaresine dayanarak çiftliği boşaltmadı. Bunun üzerine taraflar mahkemelik oldu. Gelemen Tarım İşletmesi Müdürlüğü, çiftliğin elektrik ve sularını kestirdi.

Elektrik ve suların kesilmesinin ardından hindiler soğuklar nedeniyle ölmeye başlayınca 5 ayrı kümesteki hindiler tek kümese konulmaya başlandı. Ancak bu defa da hindiler, birbirlerini ezerek öldürmeye başladılar. Son 2 günde çiftlikte 148 hindinin öldüğünü ve açık arazide mezar kazarak gömdüklerini ifade eden işçilerden Zeki Çoruh, "Bu çiftlik Emin Temizlik Firması sahibi Halil Büyükgöze tarafından kiralanmıştı. Yaşanan olaylar üzerine elektrik ve sular kesildi. Hayvanlara yağmur suyu içirdik. Ayrıca çok soğuk oldu. Son 10 gün içinde bine yakın hindi telef oldu" dedi.

Çiftliği Halil Büyükgöze’nin 2 yıl önce harabe halinde kiraladığını ifade eden Zeki Çoruh, "150 milyar lira masraf yapılarak çiftlik yenilendi. Gelemen arazileri, Rizeli iş adamının sahibi olduğu KONİ İnşaat Şirketi’ne peşkeş çekildi. Satılmış olsa çıkardık. En azından yılbaşına kadar bize müsaade etmeliydiler. Çünkü biz burada hizmet verdik. Halka 15-20 milyon liraya hindi sattık. Bunun hesabını kim verecek? Bu ölen hindilerin sorumluluğunu kim üstlenecek? Her geçen gün artan ölümlerin önüne geçemiyoruz. Birileri bu ayıbı temizlemeli" diye konuştu.
Çiftlikte elektrikler ve sular halen kesik ve hindiler telef olmaya devam ediyor.

SAMSUN (İHA) -
Yayın Tarihi : 29 Kasım 2004 Pazartesi 09:54:30
Güncelleme :29 Kasım 2004 Pazartesi 13:30:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?