6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Hırçın Karadeniz, sahili yuttu

Samsun'un Taflan beldesinde, Karadeniz'in hırçın dalgaları sahili yutarken, dalgalar yazlık evlerin bahçe duvarlarını yıkıp tehlike oluşturdu.

Cami Mahallesi sahili hırçın dalgalar yüzünden büyük ölçüde tahrip oldu. Dalgalar sahili adeta yutup denize kattı. İlerleyen dalgalar yazlık evler için tehlike oluşturuyor. Çok sayıda yazlık evin bahçe duvarları dalgalara yenik düşerek yıkıldı. Kumsalı yutan dalgalar yolları yıkıp geçti.

Mahalle sakinlerinden Tarık Özdal, sahili dalgaların yuttuğunu belirterek, "Dereköy Balıkçı Barınağı yanına yapılan dalgakıranlar yüzünden dalgalar bizim mahalleye yönelik şiddetini artırdı. 30 metrelik kumsal yok olduğu gibi dalgalar bazı yazlık evlerin bahçesine ulaştı. Acil bir çözüm bulunmalı, yoksa deniz bu evleri de yutacak" dedi.

Bir yıldır yazlık evde kiracı olarak kaldığını ifade eden Cengiz Boğa, geceleri dalgalar yüzünden korkudan uyuyamadığını ve zaman zaman kabus gördüğünü söyledi. Cengiz Boğa, bir an önce acil çözüm bulunmasını istedi.

Sahilde iş yeri bulunan Zeki Köse ise yerel yöneticileri koltuklarından kalkıp gelip olayı yerinde incelemesini istedi. Köse, yaptığı açıklamada, "Dalga kıranlar yüzünden oluşan dalgalar yazlık evleri tehdit ettiği gibi bu yaz 7- 8 kişi boğuldu. Acil olarak bu sorun giderilmelidir" dedi.

Dalgaların yazlık evlerinin bahçesine ulaşması ve evleri tehdit etmesi üzerine bazı vatandaşlar, özel iş makinesi tutup kamyonla taş taşıtarak dalgaya karşı dolgu yaptırmaya başladı.

iha
Yayın Tarihi : 3 Ağustos 2008 Pazar 17:46:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?