2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Hırsızlar güvenlik kamerasına takıldı

Samsun'da bir marketten sigara, bozuk para ve kredi kartlarını çalan hırsızlar güvenlik kamerasına yakalandı.


Edinilen bilgiye göre, sabah saat 05.00 sıralarında İlyasköy Mahallesi'ndeki Karadeniz markete gelen üç kişi, ilk önce kepengin kilidini kırdı. Yarım saat sonra havanın aydınlanması ile birlikte yeniden gelen hırsızlardan biri levye ile marketin kapısını açarken, diğerleri ise gözcülük yaptı. Kapının kırılmasıyla 2 kişi içeri girerken, diğer hırsız ise durumun fark edilmemesi için kepengi geri kapadı. Arkadaşları içeride marketti boşaltırken, diğer hırsızda gözcülük yaptı.

Cep telefonu ile çağrı yapılmasının ardından kepenkler yeniden açıldı ve market içerisinde bulunan ve hırsızlarca boşaltılan şeker çuvalına konulan sigaralar ve diğer ürünler marketin arkasında bekleyen otomobile yüklenerek olay yerinden uzaklaşıldı. Kontör, bozuk para, kredi kartlarını da alan hırsızlar, yaklaşık 7 bin 500 TL tutarında hırsızlık yaptı.


Sabah saatlerinde markete ekmek bırakmak için gelen ekmek dağıtıcısı kapının kırılarak açıldığını fark edince durumu polise bildirdi. Polis olay yerinde inceleme başlatırken, iş yeri sahibi Ali Balan'a (57) durum bildirildi. Daha önce hırsızlık girişimi nedeniyle iş yerine güvenlik kamerası sistemi kuran Balan'ın bilgisayarında hırsızlık anı saniye saniye izlendi. Hırsızlık Bürosu dedektifleri görüntülerdeki zanlıları yakalamak için çalışma başlattı.


İşyeri sahibi Ali Bakan, 2 dakika içerisinde iş yerinde para edecek malzemelerin alındığını, sabahın erken saatlerinde gelen hırsızların önce kepengi kırdığını, daha sonra havanın aydınlanmasıyla tekrar gelerek markete girip hırsızlığı gerçekleştirdiklerini kaydetti.

İha
Yayın Tarihi : 19 Mart 2009 Perşembe 14:17:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?