2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Hırsızlar PTT'ye dadandı

Samsun'da bir PTT şubesinden yaklaşık 5 bin TL çalan bıçaklı ve maskeli soyguncu kayıplara karıştı.


Edinilen bilgiye göre olay, İlyasköy Mahallesi Gebi Caddesi PTT İlyasköy Şubesi'nde saat 12.00 sıralarında meydana geldi. Kimliği belirsiz bıçaklı ve maskeli bir kişi, şubede tek başına bulunan görevli Hamide A.'ya (36) bıçak çekerek paraları istedi. Bu sırada soyguncuya parayı hazırlayan Hamide A., alarma bastı. Samsun polisi alarm üzerine seferber oldu. Ancak, maskeli ve elinde bıçak bulunan soyguncu, kısa sürede paralarla birlikte kaçmayı başardı. Olay yerine gelen polis ekipleri, çevrede
incelemelerde bulundu ve Hamide A.'nın ifadesine başvurdu. Görgü şahitlerini dinleyen polis ekipleri, eşkal üzerinde çalışma yaparak şüpheli şahısları incelemeye aldı. Başından geçen olayı gözyaşı içinde anlatan ve çok korktuğunu söyleyerek olayın şokunu üzerinden atamayan Hamide A., "Bıçak çekince çok korktum. Boğazımı sıkacaktı. Yalnız olduğum için ne yapacağımı şaşırdım. Alarma bastım ve parayı alıp kaçınca da peşinden bağırarak yardım istedim. Kimseye sesimi duyuramadım" diye gözyaşı döktü.


Samsun Emniyet Müdürlüğü Olay Yeri İnceleme Şube Müdürlüğü ekipleri, olay yerinde parmak izi araştırması yaptı. Gasp edilen paranın yaklaşık 5 bin TL olduğu ileri sürüldü.


PTT İlyasköy Şubesi'nin dış camında, "Bu işyeri kamera ve elektronik alarm sistemi ile gece gündüz izlenmektedir" yazısı bulunmasına rağmen içeride kamera kayıt sisteminin bulunmadığı ortaya çıktı.
Bu arada Samsun'daki soygunla, Türkiye'de son 1 hafta içinde soyulan PTT şubesi sayısının 7 olduğu kaydedildi. Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Şubat 2009 Cuma 14:11:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?