4
Mayıs
2024
Cumartesi
SAMSUN

Hırsızlık çetesine darbe

Emniyet Müdürlüğü Hırsızlık Bürosu ekipleri, 9 ayrı işyerinden hırsızlık yaptıkları belirtilen 3 kişi ile hırsızları aracı ile servis yapıp çalıntı çelik kasaları evinde açtırdığı iddia edilen 1 kişi yakalanarak gözaltına alındı.

Samsun Emniyet Müdürlüğü Hırsızlık Bürosu ekipleri, Rasathane Mahallesi 100. Yıl Bulvarı üzerinde bulunan Eynesil Market’ten sabaha karşı saat 04.30 sularında piyasa değeri 3 milyar lira olan sigaraları çuvala doldurup çalmak isterken vatandaşlar tarafından fark edilen Ali Rıza Akarsu’yu (23) yakalayarak gözaltına aldı. Ali Rıza Akarsu’nun ifadesi doğrultusunda hareket eden polis, hırsızlık şebekesini ortaya çıkardı.

Olayla ilgili olarak 9 ayrı işyerinden hırsızlık yaptıkları belirtilen Adem Keskin (19) ve 16 yaşındaki Y.K. yakalanarak gözaltına alındı. Ayrıca, söz konusu hırsızları kendi aracı ile servis yapıp, çalıntı 2 ayrı çelik kasayı evinde spiral makinesi ile açtırdığı iddia edilen Adem Yahşi (32) de gözaltına alındı. Hırsızların, çaldıkları çelik kasadan birini Mert Irmağı’na attıklarını itiraf ederken, diğeri ise Salıpazarı İlçesi’nin Cevizli Köyü’nde atıldığı yerden bulanarak ele geçirildi.
Gözaltına alınan hırsızların, Saitbey Mahallesi Barış Bulvarı üzerinden bir işyerinden 27 karton sigara, 30 milyon lira para, Kale Mahallesi Atatürk Bulvarı üzerinde bir işyerinden 60 milyon lira para, Rasathane Mahallesi 100. Yıl Bulvarı üzerinde 2 ayrı işyerinden 50 milyon 500 bin liralık 10 adet telefon kontöru, 50 milyon lira para, 1 adet cep telefonu, 50 paket sigara ve 6 kavanoz bal, Hançerli Mahallesi Fatih Sultan Mehmet Caddesi üzerinde bir işyerinden 1 adet çelik kasa, 1 adet laptop bilgisayar, Adalet Mahallesi 100. Yıl Bulvarı üzerinde bir işyerinden içinde 25 adet çeyrek ve tam altın bulunan çelik kasa, 19 Mayıs Mahallesi Osmaniye Caddesi üzerindeki bir işyerinden 9 adet şampuan, 14 adet diş macunu, 18 adet diş fırçası, Denizevleri Mahallesi Atatürk Bulvarı üzerindeki bir işyerinden 100 milyon lira para 200 paket sigara ve Kale Mahallesi Saitbey Sokak üzerindeki bir işyerinden ise 150 milyon lira para ile 2 adet mont çaldıkları ortaya çıktı.

Ayrıca gözaltına alınan hırsızlardan 16 yaşındaki Y.K.’nin bir süre önce çalıntı otomobil ile kaçarken kendisini yakalamak isteyen polis otosuna çarparak büyük çapta maddi hasar meydana getirdiği belirtildi. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

samsun
Yayın Tarihi : 8 Kasım 2004 Pazartesi 15:24:23
Güncelleme :8 Kasım 2004 Pazartesi 17:40:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?