5
Mayıs
2024
Pazar
SAMSUN

Hırsızlık operasyonu

Samsun polisinin, sanayi sitesinde bir hırdavatçı dükkanını soymaya kalkan 2 hırsızlık zanlısını yakalama operasyonu film sahnelerini aratmadı. 

Polis, başarılı operasyonla 2 zanlıyı yakalayarak gözaltına aldı. İşyeri sahibinin bir gün önce de bankadan çıkarken bir kapkaççı tarafından içinde 13 bin YTL parası bulunan çantasının çalındığı ortaya çıktı. 

Olay, Gülsan Sanayii Sitesi 42. Sokak'ta faaliyet gösteren Ali Kemal Gündoğu'ya ait Günyap Yapı Malzemeleri Ticaret ve Sanayi Limited Şirketi'nde saat 23.30 sıralarında meydana geldi. 155 Polis İmdat telefonuna bir vatandaşın, hırsızların bir işyerine girmeye çalıştığı ihbarı üzerine Samsun Polisi alarma geçti. Samsun Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Bürosu Amiri Başkomiser Aliosman Akbulut, olay yerine takviye ekip isteyerek operasyonu başlattı. Polis, hırsızların kaçma ihtimali üzerine işyerinin etrafını ablukaya aldı. Samsun Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı'ndan yardım istedi. Polis, olay yerine gelen itfaiyenin kobra merdiveniyle çatıya çıkarak buradan da işyerine girdi. Silahlarını çeken Hırsızlık Bürosu ekipleri ve Önleyici Hizmetler Şube Müdürlüğü ekipleri, işyerinin içinde didik didik hırsız aradı. 

Polis, hırsızların ardiyeye kendilerini kilitlediğini tespit etmesi üzerine, Hırsızlık Bürosu Amiri Başkomiser Aliosman Akbulut, kapıyı tekmeleyip kırmaya çalıştı ve ardından da "Kapıyı açın yoksa..." diye hırsızları korkutmaya çalıştı. Hırsızlar, polisle pazarlığa başlayarak, "Gazetecileri uzaklaştırın çıkalım" dediler. Bu sırada gazeteciler uzaklaştırılmış gibi hareket eden polis, kapıyı açan Cumali Z. ve Serkan M.'yi kıskıvrak yakaladı. Önce yere yatırılan hırsızlara daha sonra kelepçe takıldı. Serkan M., evli olduğunu belirterek gazetecilere tepki gösterirken, Cumali Z., paraya ihtiyacı olduğunu, düğün yapmak için hırsızlık yaptığını iddia etti. Polis, çatıdan girdiği iş yerinde yakaladığı zanlıları, kapalı olan kapının asma kilitlerini keserle kırarak çıkardı. Gözaltına alınan 2 hırsızlık zanlısının, polis tarafından aynı suçtan arandığı öğrenildi. 

İşyerinde hırsızların yakalandığını öğrenerek olay yerine gelen Ali Kemal Gündoğdu'nun, bir gün önce Eski Sanayii Sitesi'ndeki bir bankadan çıkarken bir kişinin içinde 13 bin YTL parası bulunan çantasını kapkaç yöntemiyle çaldığı ortaya çıktı. Ali Kemal Gündoğdu, hırsızların yakalanmasının ardından olay yerinde bulunan Asayişten Sorumlu Samsun Emniyet Müdür Yardımcısı Ünal Uysal'ı öperek teşekkür etti. Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.
İHA
Yayın Tarihi : 6 Eylül 2006 Çarşamba 15:18:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?