4
Mayıs
2024
Cumartesi
SAMSUN

Hız tutkusu ocak söndürüyor

Türkiye Trafik Kazalarını Önleme Derneği Samsun Şube Başkanı Dursun Kavuran, gençlerin hız tutkusunun ölümün ve sönen ocakların adresi olduğunu, son günlerde artış gösteren gençlerdeki hız tutkusuna "dur" denilmesi gerektiğini söyledi. 

Son günlerde özellikle gençlerin hız tutkusu nedeniyle meydana gelen kazalara değinen Kavuran, bilinçsiz şekilde gençliğin verdiği etkiyle yolların hız parkurları haline gelmeye başladığını kaydetti. Gençlerin bilinçsizce yaptıkları hız ve dikkatsiz araç kullanma nedeniyle hem kendilerini hem de diğer sürücüleri tehlikeye attığını dile getiren Kavuran, "Türkiye'nin birçok yerinde gençlerin hız tutkusu nedeniyle meydana gelen kazaları üzüntüyle izlemekteyiz. Bilinçsiz yapılan bu hareket birçok ocakları söndürmüştür ve söndürmeye de devam etmektedir. Toplumsal duyarlılık göstermeyerek hem kendileri hem de başkalarının hayatını riske atan gençlerin bilinçsiz araç kullanmalarının önüne geçilmesi gerekmektedir. Burada polisin yanı sıra ailelere büyük görev düşmektedir. 18 yaşını dolduran çocuk trafiğin önemini kavrayamadan ehliyet alarak caddelere çıkmaktadır" dedi. 

Gerekli duyarlılık, kurallara uyma gibi unsurlar gelişmeden araç teslim edilen gençlerin yaptığı kazaların ortada olduğuna dikkat çeken Kavuran, hız tutkusunun ölümün ve sönen ocakların başlangıç adresi olduğunu vurguladı. Genel olarak trafik kazalarına bakıldığında 18-25 yaş grubundaki gençlerin kaza yaptığının görüldüğüne işaret eden Kavuran, "Özellikle bir grup genç aynı araçta iken hız, trafiği tehlikeye düşürme, diğer sürücülere saygısızlık gibi birçok kötü davranış sergileniyor. Artık bu acı tabloları görmek istemiyoruz. Geçmişe gitmeye gerek yok. Her gün gazete sayfaları, TV ekranlarında gençlerin hız tutkusunun getirdiği faciaları içimiz sızlayarak izlemekteyiz. Artış gösteren gençlerdeki hız tutkusuna 'dur' denilmelidir. Bu toplumsal bir sorun. Direksiyona geçen birçok genç, bir anda trafik canavarı oluyor. Önlemler arttırılmalıdır" diye konuştu.
iha
Yayın Tarihi : 8 Aralık 2006 Cuma 13:52:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?