6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

'Hizmet Tanıtım Gezisi' düzenlendi

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Karayolları'ndan emekli olan eski mesai arkadaşlarına şehrin muhtelif yerlerinde gerçekleştirilen projelerini göstermek için "Hizmet Tanıtım Gezisi" düzenlendi.


Başkan Yılmaz, Karayolları'ndan emekli olan eski mesai arkadaşları ile Sevgi Kafe'de kahvaltıda bir araya gelerek hasret giderdi. Kahvaltıya eski Samsun Belediye Başkanı Ruhat Çetinkaya, Kurupelit Belediye Başkanı Turan Çakır, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Sefer Arlı, SASKİ Genel Müdürü Coşkun Öncel ile Karayolları'ndan emekli olan işçi ve memur yaklaşık 150 kişi katıldı. Başkan Yılmaz, kahvaltıdan sonra Hizmet Tanıtım Gezisi düzenlendi.


Bütün bu tecrübelerini Karayolları okulundan edindiklerini belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, "Karayolları okulu proje yapma ve proje geliştirme, bir bakış açısı oluşturma, kent kültürü ve kentsel düzen anlayışına dönük olan kültürümüzün oluşmasında yararları olmuştur. Bugün şehrimize kazandırdığımız bir takım şeyler varsa bunları büyük oranda Karayolları'ndan aldığımız eğitimin katkıları ile yaptık. Bundan sonra da güzel şeyler yapmaya devam edeceğiz" dedi.


Atıksu Arıtma Tesisi yapımı için Avrupa Yatırım Bankası (KFW) ile kredilendirilmesinin tamamlandığını kaydeden Başkan Yılmaz, "Teklifler alındı, fiyat için şartname hazırlandı. Bugünlerde fiyat tekliflerini almak üzere uygulama projesi ve uygulama şartnamesini firmalara gönderiyoruz. 20 firma seçimi yapıldı. 20 firmanın teklifleri alındıktan sonra açılıp değerlendirilecek. Muhtemelen önümüzdeki 2 ay içersinde Atık Su Arıtma Tesisi'nin müteahhidi de belli olacak. Atık Su Arıtma Tesisi, Organize Sanayi Bölgesi'nde Yeşilyurt Demir Çekme Fabrikası'nın yanındaki 300 dönümlük bir alana yapılacak. Bir Atık Su Arıtma Tesisi şehirde yapılacak olan bir turizm yatırımının teşvik edecek. Onun için Atıksu Arıtma Tesisi'ni çok önemsiyoruz" diye konuştu.


Başkan Yılmaz gezide sırasıyla Tütün İskelesi, Protokol Yolu, Batı Parkta devam çalışmalar, Doğal Taş Elemanları Üretim Tesisi, Asfalt Üretim Tesisi ve 2. Bulvar Yolu'nda yapılan çalışmaları gezdirdi

İha
Yayın Tarihi : 6 Kasım 2008 Perşembe 08:22:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?