2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Hizmetlinin akli dengesi yerindeymiş

Samsun İl Özel İdaresi'nde Makine İkmal Bakım ve Onarım Şube Müdürü'nü bıçakla yaralayan hizmetlinin, İstanbul Adli Tıp Kurumu'ndan yapılan muayenesinde akli dengesinin yerinde olduğu ve cezai ehliyetinin bulunduğu tespit edildi.


Samsun 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün görülen davada, İl Özel İdaresi yemekhanesinde Makine İkmal Bakım ve Onarım Şube Müdürü Ercüment K.'yi (37) bıçakla yaraladığı iddiasıyla tutuklanan hizmetli Mehmet Z.'nin (41) yargılanmasına devam edildi. İstanbul Adli Tıp Kurumu'na gönderilen ve burada akli dengesi araştırılıp cezai ehliyetinin bulunup bulunmadığı tespit edilen Mehmet Z. ile ilgili Adli Tıp'tan mahkemeye gelen raporda akli dengesinin yerinde, cezai ehliyetinin ise tam olduğu belirtildi.

Dosyanın tamamlanması ve delillerin ise toplanmış olması üzerine savcı davayla ilgili mütalaasını açıklayarak, Mehmet Z.'nin Türk Ceza Kanunu'nun (TCK) ilgili maddelerine göre 9 ila 15 yıl arasında hapis cezasıyla cezalandırılmasını talep etti. Duruşma, karar verilmek üzere ileri bir tarihe ertelendi.


Samsun İl Özel İdare Müdürlüğü'nün yemekhanesinde yaklaşık 9 ay önce meydana gelen olayda, Özel İdare Müdürlüğü'nde hizmetli olarak çalışan Mehmet Z., Makine İkmal Bakım ve Onarım Şube Müdürü Ercüment K.'yi olaydan 15 gün önce kendisine götürdüğü bir evraktan dolayı hakaret ettiği iddiasıyla bıçaklamıştı.

İha
Yayın Tarihi : 26 Ocak 2009 Pazartesi 20:44:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?