2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Hükümlüler sertifikalarını aldı

Samsun'un Vezirköprü ilçesi M Tipi Kapalı Cezaevi'nde hükümlü ve tutuklulara yönelik düzenlenen meslek edindirme kursuna katılan 55 kişiye törenle belgeleri verildi.
Vezirköprü Cezaevi Konferans Salonu'nda gerçekleşen törende; erkek terziliği, alçı dekorasyon, erkek berberliği, satranç, İngilizce, 2. kademe okuma-yazma kurslarına katılan ve açıköğretim sınavlarına katılıp mezun olan 55 kişi, belge alma heyecanı yaşadı. Törenin açılış konuşmasını yapan ve cezaevi hakkında bilgi veren Müdür Şeref Tatlı, "İnfazın temel amaçlarından biri de hükümlünün yeniden suç işlemesini önleyici etkenleri güçlendirmek, sosyalleşmesini teşvik etmek, üretken ve kanunlara, nizamlara toplumsal kurallara saygılı sorumluluk taşıyan bir yaşam biçimini uyumunu kolaylaştırmaktır. Bu bağlamda kurumumuzda eğitim ve iyileştirme programları uygulanmaktadır" dedi. Tatlı, hükümlü ve tutuklulara eğitim-öğretim, iş ve meslek eğitimi, sosyal ve kültürel faaliyetler, sportif faaliyetler, kütüphane faaliyetleri de sunduklarını dile getirdi.

Konuşmanın ardından, kurslarında başarı gösteren 55 kişiye belgeleri İlçe Kaymakamı Erol Karaömeroğlu, Belediye Başkanı İ.Sadık Edis, Cumhuriyet Başsavcısı Yaşar Boyraz ,Cumhuriyet Savcısı Tuncay Yılmaz, Cumhuriyet Savcısı Yaşar Adığüzel, İlçe Emniyet Müdürü Yakup Gülsu ve İlçe Jandarma Komutanı İlker Emirze tarafından verildi. Daha sonra Sivas Devlet Halk Müziği Korosu tarafından bir konser verildi. Söylenen parçalardan etkilenen bazı tutuklu ve hükümlülerin ise duygulandığı gözlendi.

iha
Yayın Tarihi : 19 Haziran 2009 Cuma 14:27:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?