2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Hülya yeniden okullu oldu

KALACAK YERİ OLMAYAN ÖĞRENCİYE KAYMAKAM SAHİP ÇITI

Samsun'un Vezirköprü ilçesinde kalacak yeri olmadığı için okuyamayan öğrenciye kaymakam sahip çıktı.

Vezirköprü Sarıalan Köyü İlköğretim Okulu'ndan mezun olduktan sonra okumak için geldiği Vezirköprü'de liseye kayıt yaptıran, fakat kalacak yeri olmadığı için bir yıl önce okulu bırakarak köye dönmek zorunda kalan 15 yaşındaki Hülya Kartal'ın yardımına Vezirköprü Kaymakamı Erol Karaömeroğlu koştu. Sarıalan Köyü Muhtarı Kenan Demir vasıtasıyla kendisine ulaşan öğrencinin okumayı çok istediğini, fakat maddi durumları iyi olmadığı için okulu bırakmak zorunda kaldığını söylemesi üzerine konu hakkında araştırma yapan Kaymakam Karaömeroğlu, öğrencinin tüm masraflarını Kaymakamlık Sosyal Yardımlaşma Vakfı'nca karşılayarak, Vezirköprü Anadolu Öğretmen Lisesi Kız Öğrenci Yurdu'nda kalmasını sağladı.

Sarıalan Köyü Muhtarı Kenan Demir, Hülya Kartal'ın geçen yıl kalacak yeri olmadığı için okuyamadığını belirterek, "Bu yıl da kalacak yeri olmasaydı bu kızımız köye dönecekti. Kaymakamımız sayesinde okuyabilecek" dedi.

Kaymakam Karaömeroğlu, Samsun Valisi Hasan Basri Güzeloğlu'nun emir ve direktifleri doğrultusunda Vezirköprü'de kız çocuklarının okullaşma oranını yükseltmek için seferberlik başlattıklarını söyledi. Geleceğin teminatı olan çocuklara yatırım yaparak, Vezirköprü'nün daha güzel bir geleceğe kavuşması için her türlü yardım ve fedakarlığı yaptıklarını anlatan Karaömeroğlu, "Çünkü bu çocuklar geleceğimizin teminatıdır. İlçemizin, ilimizin, memleketimizin geleceğidir" diye konuştu.

Muhtar Demir'le birlikte Kaymakam Karaömeroğlu'nu makamında ziyaret ederek teşekkür eden Hülya Kartal, "Ben başından beri okumayı çok istiyordum. Annem imkanlarımız olmadığı için okutamadı. Kaymakamımız olmamış olsaydı bugün köye gitmiş olacaktım. Geçen yıl devam edemedim, bu yılda devam edememiş olacaktım. Kaymakamımıza çok teşekkür ederim" şeklinde konuştu.

KALACAK YERİ OLMAYAN ÖĞRENCİYE KAYMAKAM SAHİP ÇITI
KALACAK YERİ OLMAYAN ÖĞRENCİYE KAYMAKAM SAHİP ÇITI
KALACAK YERİ OLMAYAN ÖĞRENCİYE KAYMAKAM SAHİP ÇITI
İHA
Yayın Tarihi : 15 Ekim 2009 Perşembe 11:50:00
Güncelleme :15 Ekim 2009 Perşembe 18:42:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Bilal ERENLER IP: 78.160.98.xxx Tarih : 16.10.2009 00:13:09

 Bu kızımız  şanslı daha çok okulu  bırakmak zorunda olanlar war? duyarlı muhtar,kaymak ,öncülük ediyor,sos,yardımlaşma  fonu köy ve kasabaları araştırsa  seçmeniii  daha çok okumak isteyen çıkarr..zaten okuma seviyesi her geçen gün yıllar  düşüyor.taşimalı sistem  TÜRKİYE şartlarına  hiç uygun olmadıı  sanıyorum MEB  bu konuda hiç açıklama   yapamadı zaten ....