6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Hundai Assan kriz dinlemiyor

Hyundai Assan Türkiye Yurt İçi Satış ve Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdürü Kurthan Tarakçıoğlu, dünyayı saran ekonomik krize rağmen gazdan ayaklarını kesmeyeceklerini ama temkinli hareket edeceklerini söyledi.


7 ayrı bölgede Hyundai temsilcileriyle yeni stratejiler ve ekonomik kriz hakkında bilgi vermek için toplantılar düzenlendi.

Hyundai Assan Türkiye Yurt İçi Satış ve Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdürü Kurthan Tarakçıoğlu, Hyundai Assan Satış Müdürü Fırat Şahin, Hyundai Servisler Müdürü Önder Göker'le birlikte 6. Bölge yetkililerinin katımıyla bir toplantı yaptı.
Hyundai Kamer Otomotiv'de açıklamalarda bulunan Kurthan Tarakçıoğlu, küresel bir kriz yaşandığını bunun tüm sektörü etkilediğini söyledi.


Hyundai'nin iddialı bir marka olduğunu, tüm koşullara rağmen geri durmayı düşünmediklerini belirten Tarakçıoğlu, yatırım ve pazardaki yerlerini korumaya devam edeceklerini söyledi. Şu an toplam otomotiv pazarında 5., binek otomobil sıralamasında 2. sırada olduklarını ve 2009 yılında da aynı pozisyonu korumayı hedeflediklerini ifade eden Tarakçıoğlu, şöyle konuştu: "Türkiye'de krize rağmen ayağımızı gazdan çekmeyeceğiz. 2009 yılında 2 yeni modeli piyasaya sürmeyi planlıyoruz. Krizin etkisi ortada ama hem küresel hem de ulusal anlamda tüm rakiplerle birlikte etkileniyoruz. Biz genel giderleri ve maliyetleri daha çok kontrol etme çabasıyla sorunu aşmaya çalışacağız."


İhracat konusunda sorunlar olduğunu, sipariş iptalleri aldıklarına dikkat çeken Tarakçıoğlu, sözlerine şöyle devam etti: "İhracatta daralma var. Özellikle Rusya ve Ukrayna pazarlarında sipariş iptalleri alıyoruz. Bu iki ülkeden diğer ülkelere oranla daha fazla iptal geliyor. Görüşmelerimiz devam ediyor."
Tarakçıoğlu, kriz ortamının soğukkanlılıkla çözülmesi, temkinli olunması gerektiği kanaatinde olduklarını, genel anlamda endişeleri bulunduğunu söyledi.

İha
Yayın Tarihi : 11 Kasım 2008 Salı 18:17:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?