2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Hurda araçlara 20 yaş talebi

Türkiye'de 1979 veya daha eski olan motorlu araçların, hurdaya çıkarılması halinde 31 Aralık 2009'a kadar tahakkuk etmiş motorlu taşıtlar vergisi ile buna ilişkin gecikme zammı, faizi ve cezaları silinmesinin yasalaşmasından sonra otomotivcilerden bu sayının 20 yaş üzerinden değerlendirmesi talebi geldi.

Hükümetin ekonomik önlemler paketi kapsamında 2. el otomotiv piyasasında yaşanan durgunluk ile ilgili çalışması Meclis'ten geçti. Yasaya göre, 1979 veya daha eski olan motorlu araçların, hurdaya çıkarılması halinde 31 Aralık 2009'a kadar tahakkuk etmiş motorlu taşıtlar vergisi ile buna ilişkin gecikme zammı, faizi ve cezaları silinecek. Tescil plakasına kesilen para cezaları da affedilecek. Aynı tasarıyla, kaybolan araçların da vergi borçlarının silinmesi öngörüldü.

Konu ile ilgili açıklama yapan Samsun 2. El Otomotivciler Derneği Başkanı Hasan Kahyaoğlu, "2. el piyasasında yaşanan durgunluğu önlemek amacıyla hurda indirimi yapıldı. Hurda indirimi 30 yerine 20 yaş olmalıdır. Ayrıca, hurdaya çıkan araçları geri kalmış ülkelere satma hakkı sağlanmalı. Bu kapının açılımı sıfır araçlarda da önemli ölçüde hareketlilik kazandırır. Bunu zamanla gerekli mercilere ileteceğiz. Kurumsal kimliğimiz olmadığı için sesimizi duyuramıyoruz. Bir birliğimiz yok. Federasyon kurma ve alt yapı çalışmalarımız tüm hızıyla devam
ediyor" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 12 Nisan 2009 Pazar 16:26:28
Güncelleme :12 Nisan 2009 Pazar 16:44:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?