2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Hüseyin Dündar'dan borç açıklaması

Çarşamba Belediye Başkanı Dündar, belediye borçlarının 11 milyon TL olduğunu ve bunların da yapılandırılarak ödendiğini belirtti


Belediye Başkanı Hüseyin Dündar, Çarşamba Demirciler Odası üyeleriyle Göl Restoran'da bir araya geldi. AK Parti Çarşamba İlçe Başkanı Mehmet Köse, Esnaf Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Sebahattin Akkuş, Demirciler Odası Başkanı Yunus Yanak ve çok sayıda esnafın katıldığı toplantıda konuşan Hüseyin Dündar, belediyenin mali durumuna değindi ve iddialara cevap verdi. Kendi dönemlerinde sadece 11 milyon TL borç yaptıklarını belirten Dündar, "Belediyemiz 2004-2009 yılları arasında İller Bankası'ndan 4 milyon lira kredi kullandı. Bunun haricinde İller Bankası'na başka bir borçlanma yapmadık. Belediyemiz 2000 yılında da Çarşamba içme suyu şehir şebekesi yapımında da 2 milyon 700 bin lira civarında İller Bankası'na bir borçlanma yapmış. Bu krediyi 2009 yılı içerisinde bitiriyoruz. Belediyemizin vergi ve SSK borcu yaklaşık faizlerle birlikte 9 milyon civarında. Bunun dışında belediyenin şahıslara ve kurumlara başka bir borcu yok. 1999-2004 yılı arasında olan 17 milyonluk kurum borcunu da İller Bankası'ndan kesilerek ödenmektedir" dedi.


Seçim beyannamelerindeki projelerin hepsini tamamladıklarını dile getiren Dündar, "Göreve geldikten sonra Çarşamba ilçesinde büyük değişiklik yaptık. İlçemizin çehresini değiştirdik ve yaşanabilecek bir ilçe haline getirdik" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 30 Ocak 2009 Cuma 16:01:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?