5
Mayıs
2024
Pazar
SAMSUN

Huzurevinde 24 yaşlı, 49 personel

Samsun'da 24 yaşlının kaldığı Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü Huzurevi Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'nde 49 personel çalışıyor. 

Kısa bir süre önce Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılan ve 5 yıldızlı otelleri aratmayan merkezde kalan 24 yaşlının her birine 2 personel düştüğü belirtildi. 60 yaşlı ve 50 özürlü kapasitesi bulunan merkezde 1 müdür, 1 müdür yardımcısı, 1 doktor, 2 öğretmen, 1 hemşire, 1 uzman ve 1 memurla birlikte hizmet alımı yöntemiyle bir temizlik firmasına bağlı olarak çalıştırılan 41 yardımcı personelin görev yaptığı kaydedildi. 

Samsun Huzurevi Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Ömer Faruk Keşküş, son derece iyi hizmet verilen merkezdeki personel sayısının ideal kapasiteyle doğru orantılı olduğunu ifade etti. Keşküş, yaşlılara son derece iyi bakıldığını, kapasite 110'a ulaştığında da personel sayısının aynı kalacağını sözlerine ekledi.
İHA
Yayın Tarihi : 24 Ekim 2006 Salı 13:25:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
fatma IP: 94.120.216.xxx Tarih : 30.04.2010 00:55:16

mrh ben yaşlı bakımı programı okuyorum şuan 1 .sınıfım huzur evinde 41 tane bir şirkete bağlı görevliler varmış.bizim bölümümüz yeni açılan bir bölüm ve de daha yeni yeni duyulan bir bölüm yeni mezun olan arkadaşlarımız var. onlarda açıkta kalanlar var onlara da bir kapı açılmasını istiyorum.bizim bölümümüzü kısaca anlatmak istiyorum.Yaşlılar üzerine eğitim alıyoruz.onlara her konuda destek oluyoruz.onların neler hissedebildikleirni kendilerini toplumdan soyutladıklarını, biliyoruz biz onları topluma katmak için uğraşacağız onların tüketici değil üretici bir birey olduklarını göstereceğiz.bu bir iletişimdir.sağlık açısından her türlü uygulamalı eğitimi görüyoruzçonların beslenme olsun,serum ,iğne ,ilaç vs.bu konularda yetiştiriliyoruz.hastanelerde stajlarımızda fizik tedavi bölümlerinde de  eğitimimizi alıyoruz.benim maksadım şuan bölümümüzü tanıtmak okulum bitince inşllh sizleri ziyaret edip konuşmak isterim...iyi günler