5
Mayıs
2024
Pazar
SAMSUN

Huzurevinde hüzünlü gece

Samsun'da yaşları 8 ila 14 arasında değişen çocuklar, huzurevinde kalan yaşlılara söyledikleri şarkılarla nostalji yaşattı. 

Gazi Belediyesi Çocuk ve Gençlik Türk Sanat Müziği Korosu, Samsun Büyükşehir Belediyesi Huzurevi'nde konser verdi. Huzurevi sakinlerinin geçmişi hatırlamaları ve aile ortamında olduklarını hissetmeleri için oluşturulan şark köşesinde konser veren yaşları 8 ila 14 arasında değişen çocuklar, hem çaldı hem de söyledi. Ailelerin de katıldığı etkinlikte çocukların anne ve babaları yaşlıların yanından bir an olsun ayrılmayıp, onlarla sohbet edip yardımcı oldu. 

8'i bayan 26 kişinin bulunduğu huzurevinde kalan yaşlılar, gençlik günlerinde dinledikleri Türk Sanat Müziği şarkılarını çocuklardan dinlemenin keyfini yaşadı. Kimi zaman küçük solistlere eşlik eden ve eski günleri hatırlayan yaşlılar, kendilerine gösterilen ilginin de etkisiyle gözyaşlarını tutamadı. Kendileriyle ilgilenenlere sarılarak gözyaşı döken yaşlıları gören minikler de gözyaşlarına hakim olamadı. 

Hüzünlü anların ardından hareketli parçalara geçilmesiyle huzurevi şenlendi. Türk Sanat Müziği eserlerini seslendiren miniklere yaşlılar da dans ederek ve alkışlayarak katıldı. Bazı yaşlılar ise zil takıp oynadı. Yaşlılar moral dolu bir gece yaşarken, Gazi Belediyesi Çocuk ve Gençlik Türk Sanat Müziği Korosu Şefi Vehbi Tezcan, yaşlıları unutmadıklarını gösterdiklerini ve verdikleri konserde yaşlıların gençlik dönemlerindeki şarkıları seslendirmeye çalıştıklarını kaydetti.
iha
Yayın Tarihi : 22 Kasım 2006 Çarşamba 11:49:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?