19
Mayıs
2024
Pazar
SAMSUN

İbrahim Özyer, parti içi muhalefete yüklendi

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Samsun İl Başkanlığı’nın ev sahipliğini yaptığı 10 ilin parti başkanları, Samsun’da toplandı.

Samsun Büyük Otel’de düzenlenen toplantıya, Artvin İl Başkanı Erol Karabacak, Çankırı İl Başkanı Fikri Türkben, Giresun İl Başkanı Mahmut Karakuş, Kastamonu İl Başkanı Emin Çınar, Ordu İl Başkanı Rıdvan Yalçın, Rize İl Başkanı S. Zeki Mayi, Sinop İl Başkanı Mehmet Şişek, Karaman İl Başkanı Mustafa Karakuş, Trabzon İl Başkanı Süleyman L. Yunusoğlu ve Samsun İl Başkanı İbrahim Özyer ve partililer katıldı.

MHP’li İl Başkanları adına ortak basın açıklamasında bulunan Samsun İl Başkanı İbrahim Özyer, MHP’nin demokratik hayatın en köklü siyasal hareketlerinin başında geldiğini söyledi. Partisinin birimli kadroları ve milli meselelerle göstermiş olduğu tavır ve duyarlılıklarla geçmişten günümüze ülkenin geçtiği her dar boğazda, varlığıyla Türk milletinin güvencisi olduğunu belirten İbrahim Özyer, "MHP siyaseti Türk milletine hizmetin bir parçası olarak görmüş, ülkemizin ve insanlarımızın yüksek menfaatlerini gündelik siyasal çıkar çatışmalarının ötesinde görmeyi bir ilke haline getirmiştir. Din, dil, mezhep, etnik köken ve siyasal düşünce farklılıklarını Türk milleti kimliği çatısı altında olmak şartıyla hoşgörüyle karşılamış ve hiçbir fark gözetmeksizin bütün vatandaşlarımıza hizmet etmeyi görev kabul etmiştir. Bu tavrıyla siyasete bir derinlik ve anlam kazandırmıştır. Gelişen ve değişen dünya şartlarını Türk milletinin yararları doğrultusunda analiz ederek küresel ölçekte bir Türk Devleti’nin varlığını temin etmek için politikaların takipçisi olmuştur" dedi.

İçinde bulunduğumuz günlerle ülke olarak karşı karşıya geldiğimiz iç ve dış meselelerin hepimizin malumu olduğunu ifade eden İbrahim Özyer, "İşsizlik, yolsuzluk, yoksulluk ve sosyal istikrar noktasında sahip olduğumuz vaziyetler toplumsal barışı ve milli direnci tehdit eder noktaya gelmiştir. Gelecek nesillere ümit vaat edemeyen düzen dış tehditlere karşı ülkemizin kırılganlığının artmasına neden olmaktadır. Ülke içindeki sorunlarımızın farkında ve kısmen de sorumlusu olan dış güçler, tarihten kalan bazı meseleleri kendi lehlerine halletme peşine düşmüşler ve bu amaçla AKP Hükümeti’ni bir fırsat olarak görmüşlerdir. Mevcut bütün bu sorunlara çözüm getirmek iddiasıyla iktidara gelmiş olan AKP Hükümeti’nin bu güne kadar yapmış olduğu icraatlar maalesef ümit verici olmaktan son derece uzaktır. İktidarın ülke içinde muktedir olmakla gösterdiği eksiklik uluslararası bir vazifeye dönüşmüştür. Ekonomik dar boğaz milletimizi üstüne kabus gibi çökmüş, AKP iktidarı iddia ettiği hiçbir meseleye köklü bir çözüm getirememiş, büyük bir çoğunlukla ve tek başına iktidar olmanın avantajlarını kullanamamıştır. AKP’nin Türkiye’ye getirmeye çalıştığı tehlikeli siyaset modeli bugün devleti kuşatma altına almıştır. Türkiye bugün yorulmuş ve hırpalanmış, ezik ve çaresiz bir ülke haline getirilmiştir. AKP iktidarının yaptığı tahribatı giderek güçlü, inançlı ve hazırlıklı bir iktidara ihtiyaç duyulmaktadır" şeklinde konuştu.

"MHP TÜRK MİLLETİNİN SİVİL GÜCÜ OLMAYA KARARLIDIR"

Türk milletinin her geçen gün MHP’ye duyduğu ihtiyacın her geçen gün kendini daha da hissettirdiğini hatırlatan Özyer, "Geçen zaman milletimizin yegane umudunun milliyetçi harekat olduğu gerçeğini bir kez daha doğrulamıştır. Samimi, dürüst, seviyeli ve bütün vatandaşlarımızı ayırım yapmaksızın kucaklayan milliyetçi harekat bu bozuk düzenin tek çaresidir. Türk milletinin değerlerine saygıyı ilke edinmiş, sosyal ve ekonomik alandaki sorunların kaynağını ve çözüm yollarını iyi teşhis etmiş MHP, gelecek nesillerin ve Türk devletinin varlığının güvencesi olmaya hak kazanmıştır. Son zamanlarda yaşanan siyasal gelişmeler yakın zamanda yapılacak bir seçim ile milletin tercihlerini yenileme arzusunda olduğunu göstermektedir. Mevcut şartlar bu seçimde milletin tercihinin MHP olacağını işaret etmektedir. Bu şartlar altında son zamanlarda suni bir biçimde, sanki MHP’de bir yönetim sorunu varmış izlenimi vermeye yönelik çıkışları MHP misyonu açısından iyi niyetle bağdaştırmak mümkün değildir. Bazı çevreler her fırsatı ganimet addedip. MHP Genel Başkanı’nın sağlık konusunu dahi istismar ederek koltuk kapma hevesine kapıldıkları ve bu amaçla yeni bir çalışma içine girdikleri gözlenmektedir. MHP bu güne kadar Türk milletinin düşünce ve haysiyetlerini parti yönetimine yansıtmakta kararlı olmuş ve bundan sonra da aynı yolu izlemeye devam edecektir. Türk milletinin vicdan ve değerleri dışında kalan ve değişik çevre odakları tarafından tezgahlanmaya çalışılan oyunlar bugüne kadar MHP camiasından itibar görmemiştir, görmeyecektir. MHP’ye gönül vermiş olanlar ardından farklı kokular gelen çabaları teşhis edecek ferasete sahiptirler. MHP Türk milletinin sivil gücü olmaya kararlıdır. Türk milliyetçileri senaryosunu kendilerinin yazmadığı hiçbir oyun içinde rol almayacaktır. Türk milliyetçilerine sadece yönetilen olma rolünü uygun görenler, bunu anlamakta zorluk çekseler bile, er geç bu gerçeği kavrayacaklardır" açıklamasında bulundu.

Özyer konuşmasını söyle tamamladı: "MHP iktidar yürüyüşünü başlatmışken, inancında samimi olan herkese düşen görev buna destek vermektir. MHP’ye zarar verici faaliyetlerde bulunanlar, Türk milliyetçilerinin vicdanında mahkum olmaktan kurtulamayacaklardır."

 

İHA
Yayın Tarihi : 26 Haziran 2005 Pazar 16:04:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?