6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

İbrahim Semiz'den iddialı açıklama

Adalet ve Kalkınma Partisi(AK Parti) Bafra İlçe Başkanı Av. İbrahim Semiz, yerel seçimlerde Bafra'da kendilerine rakip görmediklerini söyledi.


AK Parti Bafra İlçe Başkanlığı'na yeniden seçilen Av. İbrahim Semiz, 8 yıllık görev süresini değerlendirdi. Parti binasında düzenlediği basın toplantısında, 2004 yerel seçimlerinde Bafralıların doğalgaz kullanacaklarına dair söz verdiklerini belirten İbrahim Semiz, "Doğalgaz ana boru hattı Dededağı köyü mevkiine kadar geldi.

Ancak eylül ayında yapılan şehir içi dağıtım ihalesine hiçbir firma girmeyince proje askıda kaldı" dedi.
Bafra ilçesinde yaptıkları icraatların ortada olduğunu anlatan Semiz, şunları söyledi: "Yerel seçimlerde Bafra'da kendimize rakip görmüyorum. Bafra Organize Sanayi bizim dönemimizde tamamlandı. Bölge cezaevini Çarşamba ilçesi çok istedi. Biz girişimde bulunarak bacasız sanayi olarak gördüğümüz bu projeyi ilçemize kazandırdık. Tabii ki cezaevi istemek farklı yorumlanabilir, ancak cezaevinde kalacak ve çalışacak olan yaklaşık bin 500 kişi ilçemize bir hareketlilik kazandıracak, girdi sağlayacaktır.

Bafra Müzesi bitti, kısa bir süre sonra açılışı yapılacak. İkiztepe ve diğer bölgelerden çıkan tarihi eserler artık ilçemizde sergilenecek. Eğitime önem verdik, Altınkaya Anadolu Lisesi, Anadolu Turizm ve Meslek Lisesi, Galip Öztürk Lisesi, TOKİ tarafından yapılan 32 derslikli bir lise kazandırıldı. Asfalt plenti ve konkasör şantiyesi teşkilat olarak çalışmalarımız sonunda Samsun İl Özel İdaresi'nden Bafra Belediyesi'ne kiralanmasını sağlayarak, şehir merkezi ve köylerimizin yolları asfalt yapıldı.

Bundan Alaçam, 19 Mayıs ve Yakakent ilçemizde faydalandı. Bafra ilçesine Diş Hastanesi kazandırmak için yer arıyoruz. Bölge Hastanesi ise yeni bir yere yapılıyor. Bu noktada eski hastane binası konusunda Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) ile görüşmelerimiz devam ediyor. Eski Bölge Hastanesi'nin eğitim fakültesi veya ziraat fakültesi olarak hizmet vermesi için çabalarımız var. TOKİ, Bafra ilçesinde 684 konulu proje başlattı. 2009 yılında inşaatına başlayacak. Samsun-Bafra arası duble yol çalışmaları 3 yıl önce durma noktasına gelmişti. Şimdi ise bitirme çalışmaları devam ediyor. Başbakanımız yolu gördü. Talimatıyla yol çalışmaları hızlandı. Yol çalışmaları yıl sonunda bitecek."

İha
Yayın Tarihi : 14 Kasım 2008 Cuma 19:23:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?