6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

İcraatlarını anlattı

Samsun'un 19 Mayıs İlçe Belediye Başkanı Yılmaz Erel, düzenlediği basın toplantısında 4 yıl içinde yaptığı icraatlar hakkında bilgi verdi.
 
19 Mayıs Belediyesi Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen ve siyasi parti temsilcileri, mahalle muhtarları ve belediye meclis üyelerinin katıldığı toplantıda konuşan Belediye Başkanı Yılmaz Erel, 4 yıllık icraatlarını anlatmaya, 19 Mayıs Belediyesi’nin yeni hizmet binasını tanıtarak başladı. 

Başkan Erel, "Eski süt fabrikasının 2 bin 250 metrekare yeri ve 7 bin 500metrekare etrafı satın alınarak yeni belediyemiz yapıldı ve bu bina 2005 yılı 15 Temmuz’da hizmet vermeye başladı. 19 Mayıs ilçesi Kızılırmak Deltası’nda bir ovaya kurulu olduğu için yağmur sularının drenajı her kışın problem oluyordu. Ballıca Sigara Fabrikası’nın Yörükler yönü kenarına ağız açıklığı yaklaşık 2 metreye yakın olan kanal yapılarak bu kanal sayesinde biriken sular deniz yönüne deşarj edildi ve bu sayede yağmur suyu birikintilerinin oluşması ortadan kaldırıldı. 

Dere kenarındaki taşkın duvarı uzunluğu 700 metrelik duvar sayesinde 9 dönümlük alan kazanıldı ve bu alan üzerine park ve spor tesisleri, kapalı halı saha yapıldı. Kapalı halı saha spor faaliyetlerinin yanı sıra bayram törenleri ve halkımız arzu ederse törenler için yağmurlu havalarda kullanılabilecek şekilde dizayn edilecek. Bu konudaki çalışmalarımız devam etmektedir. 

Tarihi ahşap camimiz 1. Dünya Savaşı öncesinden bu zamana kadar gelmiş, fakat duvarları göçmüş, çatısı çökmüştü. Ahşap camimizi Orman İşletme Müdürlüğü ve mimar arkadaşımızın desteği ile tamamen yeniledik. Umarız gençlerimiz bu tarihi eserimizi yarınlara taşırlar” dedi. 

Nafiz Kurt Spor Tesisleri’nin halı saha suni cimlerinin yenilendiğini anlatan Başkan Erel, mezbaha binasının da onarıldığını ve kapasitenin 3 kat artırıldığını aktardı. Yol-kaldırım çalışmalarına değinen Erel, “Yol ve kaldırım çalışmalarına ağırlık verdik. Pazar Mahallesi dere kenarına dükkanları yapıldı, cadde ışıklandırıldı. Daha yeşil bir 19 Mayıs için her yıl 5 bin adet fidan dikildi. Belediyemizin en önemli yatırımlarından biri de kanalizasyon çalışmalarıdır ve kanalizasyon çalışmaların yüzde 95 bitti. 

Bunun maliyeti ise 25 milyon YTL’dir. Engiz Mahallesi ve Mimarsinan Mahallelerinin belediyemiz sınırlarına katılımı ile ek yatırım yapıldı ve bunun maliyeti 5 milyon YTL’dir. Atık su arıtma tesisleri Türkiye de çok az belediyeye nasip olan ve bizim büyüklüğümüzdeki hiçbir belediyede olmayan bir tesirdir. TEKEL Genel Müdürlüğü ile ortaklaşa çalıştırdığımız evsel atıklar, kanalizasyon şebeke atık suları burada arıtlıyor, ondan sonra denize deşarj ediliyor. İçme suyu şebeke inşaatı 2 yıl önce tamamlandı" diye konuştu. 

Belediye Başkanı Yılmaz Erel, şöyle devam etti: "Araç parkımıza 2 tane damperli kamyon, 1 tane greyder, 1 tane ekskavatör, binek otomobil, 2 kamyonet ve 2 kapalı kasa araba alınarak genişletildi. Sanayinin oradaki hazineye ait araziden 2 bin metrekare yer alınarak garaj tesisi yapıldı. Düğün salonu içinde değişiklik yapıldı. Sahil düzenlemeleri olarak kumun temizlenmesi plaj ve denize gelen insanlara duş, tuvalet, çay bahçesi yapıldı. Can güvenliği için can kurtaran teknemiz var. Deniz içine kaydırak aqupark tesis edildi gençlerimizin eğlenmesi için. Prefabrik konutlar 20 bina, 4 üniteden oluşmaktadır ve 160 yatak var içinde. Burada 40 aile kalabiliyor. 

Güneş enerjisi ve elektrik verildi. Yine 200 metrekare 3 prefabrik bina da satın alınarak kullanıma sunuldu ve yaklaşık 100 yatak kapasitesi ile. Havuz projemizin taban betonları ve platform dolguları hazır. Bu yaz kullanıma sunulacak. Çocuk havuzu da dahil ve içinde kaydırakları da olacak şekilde dizayn edildi. ‘Eğitime destek de her zaman varız’ dedik ve eski belediye binamıza, kitap sayısını artırarak kütüphanemizi taşıdık ve Telekom işbirliği ile 20 adet bilgisayarımızla internet evimizin hizmete sunduk. Uzaktan gelen yolcularımızın taşımacılığı yapmaktayız. OKS ve ÖSS hazırlanan öğrencilerimize ücretsiz kitap verilmekte ve 122 yüksekokul öğrencisine burs vermekteyiz."

.
Yayın Tarihi : 2 Nisan 2008 Çarşamba 14:15:39
Güncelleme :2 Nisan 2008 Çarşamba 14:18:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Şenay KADEM IP: 88.226.153.xxx Tarih : 3.04.2008 22:07:33

Gerçekten bir Ondokuzmayıslı olarak yapılkanlar gurur verici olsada devamı sağlanmalıdır. Umarım diğer belediyerde yaptıklarıyla örnek teşkil eden bu ve bunun gibi çalışmaları kendilerine yol haritası kabul ederler.teşekkerler Yılmaz EREL.