2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

İftarda çay ve kahve uyarısı

İftar sırasında yemekle birlikte çay, kahve, kola gibi içeceklerin tüketilmesi, besinlerle alınan vitaminlerin vücutta kullanılmasını azalttığı için tehlike oluşturuyor.
Ramazan ayının gelmesiyle birlikte iftar ve sahurda tüketilmesi gereken gıdalar, beslenme şekli ve spor konusunda uyarılarda bulunan uzmanlar, yemek sırasında çay, kahve ve kola gibi içeceklerden kaçılması gerektiğini belirtti. İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Kasapoğlu, iftar sırasında yemekle birlikte çay, kahve, kola gibi içeceklerin tüketilmesinin sağlık açısından olumsuz etki yaptığını söyledi.

Kasapoğlu, besinlerle birlikte alınan çay, kahve, kolanın vitaminlerin vücutta kullanılmasını azalttığını, bu nedenle tercih edilmemesi gerektiğini kaydetti. Oruç tutanların uzun süre aç kaldıkları için iftar ve sahur arasında aldıkları besinlerle vitamin ve enerji gibi ihtiyaçlarını giderdiklerini ifade eden Kasapoğlu, çay ve kahvenin içinde bulunan maddelerin demirin emilimini azalttığını vurguladı.


Çay ve kahvenin yemekten en az iki saat sonra tüketilmesi gerektiğini kaydeden Kasapoğlu, "Yemek sırasında çay ve kahveden uzak durulmalı. Şeker çabuk ekşir. Sindirimle ilgili tüm organları da olumsuz etkiler. Çay veya kahve yanında kek, kurabiye türü yağlı gıdalar yerine kepekli bisküvi tercih edilmesi etkisini azaltır" dedi.

Yayın Tarihi : 27 Ağustos 2009 Perşembe 15:52:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?