4
Mayıs
2024
Cumartesi
SAMSUN

İHA'dan Vali Aksoy'a ziyaret

İHA'DAN VALİ AKSOY'A ZİYARET

Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, "Samsun'un Mersin ile benzeyen çok tarafları var. Mersin'deki tecrübelerimi Samsun için hayata geçirme konusunda gayret edeceğim" dedi.

İhlas Haber Ajansı (İHA) Samsun Bölge Müdürü Ali Yılmaz Ergen, Samsun'a yeni atanan Vali Hüseyin Aksoy'u makamında ziyaret ederek 'hayırlı olsun' dileğinde bulundu. Son çıkan Valiler Kararnamesi ile Mersin'den Samsun'a atanan Vali Hüseyin Aksoy, Samsun ile Mersin arasında benzerlikler olduğunu, Mersin'de edindiği tecrübeleri Samsun için kullanacağını açıkladı.

Görev yaptığı yerlerde basın ile sıcak ilişkiler içinde bulunduğunu, basının kamuoyunu aydınlatma adına önemli görevlerinin olduğunu dile getiren Vali Aksoy, İHA Samsun Bölge Müdürü Ali Yılmaz Ergen'e açıklamalarda bulundu. Vali Hüseyin Aksoy, "Samsun Karadeniz'in en önemli kentlerinden birisi, en önemlisi. Önemli potansiyele sahip bir kent. Özellikle lojistik, tarım ve turizmde çok önemli bir potansiyeli var. Ama bu potansiyeli harekete geçirmede ve bu sektörlerden pay almada henüz arzu edilen noktada

değil. Önemli çalışmalar yapılmış ancak bunlara yeni çalışmalarla katkı vermemiz gerekiyor. Önümüzdeki dönemde lojistik, tarım ve turizm mastır planı yaptırma yönünde çalışmalarımız olacak. Çalışmalarımızı, Kentin bu sektörlerde daha iyi noktalara taşınması adına, neyi nasıl yapacağını bilen, yol haritası belirli bir kent olması adına ilgili kurum, odalar ve sivil toplum örgütleri ile birlikte yürüteceğiz. Bu sektörler başta olmak üzere diğer sektörlerde de daha iyi bir noktaya taşınması adına çalışmalar

yapılması gereken bir kent. Burada gerek özel sektör, gerekse kamunun yapmış olduğu yatırımlarla Samsun sağlık alanında ciddi birikime sahip bir kent haline geliyor. Sadece hastaneler boyutuyla değil, üretilen tıbbi aletler, sağlıkta kullanılan araç gereçlerde önemli bir birikimi var Samsun'un. Bunların daha iyi noktalara taşınması için çalışmalar yapacağız. Ayrıca Samsun eğitim kenti olma yolunda önemli avantajlara ve birikime sahip. Serbest bölgesi var, fakat çok arzu edilen noktada değil" dedi.

Son derece sıcak bir ortamda geçen görüşmede, İHA Bölge Müdürü Ali Yılmaz Ergen de, Vali Aksoy'a İHA'nın bölge ve genelde yaptığı çalışmalar hakkında bilgi verdi.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Temmuz 2010 Perşembe 17:55:02
Güncelleme :1 Temmuz 2010 Perşembe 18:55:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?