4
Mayıs
2024
Cumartesi
SAMSUN

İhale iptali sevindirdi

ŞEKER FABRİKALARININ ÖZELLEŞTİRİLMESİ

Şeker-İş Sendikası Çarşamba Şube Başkanı Mustafa Kalem, Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından portföy C grubu olarak satışa çıkarılan Turhal, Kastamonu, Kırşehir, Sorgun ve Çarşamba fabrikalarının ihalesinin iptal edilmesinin yeni yılın en güzel haberi olduğunu söyledi.

Aralarında Çarşamba Şeker Fabrikası'nın da bulunduğu ihalenin iptali ile ilgili olarak, 15 Eylül'de açtıkları davanın portföy C grubu olarak satışa çıkarılan Turhal, Kastamonu, Kırşehir, Sorgun Şeker Fabrikaları'nın satışının durdurulması ile sonuçlandığını, gerekçeli kararın ise önümüzdeki günlerde açıklanacağını belirten Şeker-İş Sendikası Çarşamba Şube Başkanı Mustafa Kalem, "Şeker işçisinin hakları ile birlikte ülke ekonomisini göz önüne alarak açtığımız dava sonuçlandı. Şeker işçisi yeni yıla mutlu girecek. Bize göre 2010 yılına gireceğimiz akşam en büyük yeni yıl hediyesi fabrikalarımızın satışının durdurulması kararı oldu. Dün Ankara'da bu kadarı büyük bir coşku ile kutladık, heyecanlandık" dedi.

Şeker fabrikalarının milli servet olduğunu belirten Mustafa Kalem, "Bu karar, milli servetlerin halka hizmetinin özelleştirilerek şeker sanayisinin başka yerlere mahkum edilmesinin de önüne geçmiş oldu. Şeker sanayi çalışmalı, halka hizmet etmeye devam etmeli ve çalışan arkadaşlarımızın hepsinin geleceği de bu şekilde düşünülmelidir. Bundan sonraki süreçte özelleştirme yapmak isteyenler Şeker-İş'in görüşünü almak zorunda kalacak. Gerekçeli kararın açıklamasından sonra kamuoyu bilgilendirilecektir" diye konuştu.

ŞEKER FABRİKALARININ ÖZELLEŞTİRİLMESİ
İHA
Yayın Tarihi : 1 Ocak 2010 Cuma 17:19:05
Güncelleme :1 Ocak 2010 Cuma 21:15:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?