2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

İhaleye fesat karıştırmak davası

Samsun'un Vezirköprü ilçe Belediye Başkanı Osman Özer'in de aralarında bulunduğu toplam 50 kişi hakkında 'ihaleye fesat karıştırmak' suçundan dava açıldı.

İddiaya göre, Vezirköprü Belediyesi tarafından Cumhuriyet Mahallesi'nde 'Modern Sebze Pazarı' adı altında iş yerleri yapıldı. Yapımını biten Modern Sebze Pazarı'ndaki iş yerlerinin Vezirköprü Belediye Encümeni'nin aldığı kararla açık attırmayla satışına karar verildi. 10 Ocak 2007 tarihinde yapılan ihalede aralarında Vezirköprü Belediye Başkanı Osman Özer ve Vezirköprü Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı İsmail K., Başkan Yardımcısı Adem D. ve 50 kişi hakkında 'ihaleye fesat karıştırmak' suçlarına karıştıkları tespit edildi.

Belediye Başkanı Osman Özer'in ihaleye girenlere yönelik, "Aranızda anlaşın" diyerek ihaleyi katılan zanlıların ihale şartlarına ve özellikle fiyatı etkilemeleri için anlaşma yapmalarını istediği ileri sürüldü. Vezirköprü Cumhuriyet Savcılığı, Belediye Başkanı ve diğer zanlılar hakkında başlattığı soruşturmayı tamamladı ve iddianameyi hazırlayarak mahkemeye gönderdiği ve söz konusu şahıslar haklarında dava açıldığı öğrenildi.
 

iha
Yayın Tarihi : 16 Mart 2009 Pazartesi 18:52:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?