3
Mayıs
2024
Cuma
SAMSUN

İhracatçılığı öğrendiler

İHRACATÇILIĞI ÖĞRENDİLER

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası'nca (TSO), "Samsun Üretiyor, Dünya Tüketiyor İhracat Eğitim ve Danışmanlık Projesi" çerçevesinde düzenlenen eğitimin sonunda katılımcılara sertifikaları verildi.

KOSGEB Tematik Proje Destek Programı kapsamında Samsun'da ihracat yapan firma sayısını artırmak, ihracat yapan firmaların kapasitelerini geliştirmek amacıyla yürütülen "Samsun Üretiyor Dünya Tüketiyor İhracat Eğitim ve Danışmanlık Projesi" çerçevesinde gerçekleştirilen 1 aylık teorik ihracat eğitim programı tamamlandı.

Firmaların toplam 1 ay süren teorik ihracat eğitim programına katılan 21 firma temsilcisine kapsamlı bir ihracat eğitimi verildi. Eğitim programımın sona ermesi dolayısıyla TSO 5. Kat Toplantı Salonu'nda sertifika töreni yapıldı. Törende, 21 firma temsilcilisine 1 aylık teorik ihracat eğitiminin ardından sertifikaları verildi.

Sertifika töreninde konuşma yapan Samsun TSO Yönetim Kurulu Üyesi Yiğit Tören, "Ülkemizin ihracat potansiyelini arttırmak amacıyla Samsun Ticaret ve Sanayi Odası olarak bu projeyi destekliyoruz. Gönül isterdi daha fazla sayıda firmaya ulaşmak ve daha fazla katılımcı firma olmasıydı. Fakat katılımcı sayısı arttıkça alabileceğimiz verim düşecektir. Ayrıca bu projenin gerçekleşmesinden dolayı KOSGEB'e de teşekkür ederiz" dedi.

Sertifika verilen firmalara daha sonra 4 aylık pratik ihracat uygulamaları eğitimi ve danışmanlık hizmeti proje kapsamında görevlendirilecek olan ihracat uzmanları tarafından ilgili KOBİ'lerin çalışma ofislerinde bire bir uygulamalı olarak verilecek.

İHRACATÇILIĞI ÖĞRENDİLER
İHRACATÇILIĞI ÖĞRENDİLER
İHRACATÇILIĞI ÖĞRENDİLER
İHA
Yayın Tarihi : 1 Temmuz 2011 Cuma 17:11:02
Güncelleme :2 Temmuz 2011 Cumartesi 18:38:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?