2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

İki başkan bir arada

Ev toplantılarını Canik ilçesi Gazi Osman Paşa Mahallesi'nde sürdüren Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, hizmetlerin birlikte artarak devam edeceğini söyledi.


Gazi Osman Paşa Mahallesi'nde yapılan ev toplantısına Canik Belediye Başkanı Osman Genç'le birlikte katılan Başkan Yılmaz, "Gazi Osman Paşa Mahallemizde yaptığımız toplantıda halkımızla birlikte olup, dertlerini dinledik. Bugün olduğu gibi her zaman halkımızın yanında olduk ve oymaya da devam edeceğiz. Halkımızın bize gösterdiği ilgi ve alakadan memnunuz. Gelecek dönemde halkımızın da isteklerini dikkate alarak, neler yapabiliriz onları halkımızla paylaşıyoruz. Canik ilçemizde son 5 yıl içerisinde çok büyük değişim ve dönüşüm yaşandı. Buradaki değişim ve dönüşüm Büyükşehir ve Canik Belediyemizin uyum içerisinde çalışmasından kaynaklandı" diye konuştu.


"Çöp istasyonu gitti. Sahilimizde Bandırma Plajı'nı hizmete sunduk. Mezbahayı kaldıracağız. Mert Irmağını rehabilite edeceğiz. Yeni rekreasyon alanlarını sizlerin hizmetine sunacağız" diyerek vaatlerde bulunan Başkan Yılmaz, Samsun'da ve Canik'te kentsel dönüşüm alanında çok büyük değişim ve gelişim yaşadığını söyledi. Dışarıdan da bakıldığında bu değişim ve gelişimin gözle görünür hale geldiğine vurgulayan Başka Yılmaz, şunları söyledi: "Burada uyum içerisinde çalışarak bu hizmetleri Samsunumuza ve Canikimize kazandırdık. Eski otogar ve meyve sebze hali alanında Karadeniz Bölgesi'nin en büyük ticaret merkezinin yapılması, dünyada yaşanan global ekonomik krizinde etkisi ile biraz gecikti. 1-2 yıl içerisinde burada oteller yükselecek. Bir terslik olmazsa bir kaç yıl içerisinde ki, en kötü ihtimalle 5 yıl diyorum. Gülsan Sanayi Sitesi'nin bulunduğu alanda büyük bir kentsel değişim ve dönüşüm yaşanacak. Burada da plazalar, showromlar, iş merkezileri kurularak, büyük bir ticaret merkezi haline gelecek. Günün şartlarına kurulan Gülsan Sanayi Sitesi, gelinen noktada şehir merkezinin içerisinde kaldı. Artık Gülsan Sanayi Sitesi, ne Canik'in gelişme dinamiklerine nede bizim buralarda yapmayı düşündüğümüz yeni kentsel dönüşüm programının içinde kalma şansı yok. 5 yıl içerisinde Canikimiz Samsun'daki toplu değişim ve dönüşümün etkisi altında kalacak. Zaten burada değişim başladı. Önceliğimiz Canik olacak. Samsun'un doğusu yani Canik ve Tekkeköy ilçelerimiz batıya göre biraz daha az gelişmişti. Şimdi bu değişti. Bundan sonra Samsun'da yapılacak yatırımlarda tercihimizi buralarda kullanacağız. Büyükşehir ve ilçe belediyeler olarak dirsek teması ile Samsun'umuza en iyi ve en güzel hizmeti getirmeye çalıştık ve bundan sonrada çalışacağız. İlimize ve ilçemize yapacağımız hizmetleri önce projelendirip, öyle yola çıkıyoruz. Şehrimizi aydınlık geleceğe taşımak sorumluluğunu bilerek hareket ediyoruz. Büyükşehir ve ilçe belediyeler olarak işimizi biliyoruz. Rotamız belli. Seçimle ilgili herhangi bir problemimiz yok. Bu nedenle ilimize ve ilçemize yapacağımız işlerle ilgili projelerimizi hazırlıyoruz ve sizlerle paylaşıyoruz. 30 Mart'tan sonrada devam edeceğimiz için iş programlarımızı kesintiye uğratmadan devam ettiriyoruz. Çünkü seçilip seçilememe gibi bir kaygımız yok. Halkımızın bize karşı olana teveccühünü biliyoruz. Samsunumuz, tüm ilçeleri ile birlikte önümüzdeki günlerde Türkiye'de parmakla gösterilebilecek bir şehir konuma gelecek. Gecemiz gündüzümüz yok. Çalışmalarımız devam ediyor."

İHA
Yayın Tarihi : 18 Şubat 2009 Çarşamba 19:05:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?