2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

İkinci kemik ilik nakli yapıldı

Ondokuz Mayıs Üniversitesi'nde (OMÜ) Tıp Fakültesi Çocuk Hastanesi Sadettin Vasfi Baysal Kök Hücre Nakil Merkezi'nde ikinci ilik nakli yapılan genç kız kardeşinden alınan kemik iliği ile sağlığına kavuşacak.

OMÜ Tıp Fakültesi Hastanesi Çocuk Hematolojisi Bilim Dalı öğretim üyeleri Prof. Dr. Kemal Baysal, Prof. Dr. Davut Albayrak, Prof. Dr. Feride Duru, Doç. Dr. Tunç Fışkın, Doç. Dr. Emel Özyürek, Doç. Dr. Canan Albayrak ve Yrd. Doç Dr. Murat Elli'den oluşan ekip, Sadettin Vasfi Baysal Çocuk Kök Hücre Nakil Merkezi'nde gerçekleştirdikleri ikinci kemik iliği nakli ile üniversite hastanesinde yeni bir başarıya daha imza attılar. Bir yıldır tedavi gören Karşıyaka Lisesi son sınıf öğrencisi Sevim Memiş, erkek
kardeşi Uğur Memiş'ten alınan kemik iliğinin OMÜ Tıp Fakültesi Çocuk Hastanesi Sadettin Vasfi Baysal Kök Hücre Nakil Merkezi'nde kendisine nakledilmesi ile tekrar hayata döndü.

OMÜ Tıp Fakültesi Hastanesi Çocuk Hematolojisi Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kemal Baysal, kronik lösemi hastası olan Sevim Memiş isimli hastaya başarılı operasyonla kök hücre naklinin gerçekleştirildiğini, 10 gün öncede Beyza Tüzen hastaya da ilik naklinin yapıldığını ve her iki hastanın sağlık durumunun iyi olduğunu söyledi. Prof. Dr. Baysal, "Kök hücre nakillerinin merkezimizde 15 günde bir devam edecek. Hasta yatak kapasitemiz 6 olmakla ve ayda 6 hastaya kemik iliği naklinin yapacağımızı söyleyebilirim" dedi.

OMÜ Tıp Fakültesi Hastanesi Çocuk Hematolojisi Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Davut Albayrak, "Kemik ilik naklini yapmaya başlamaktan dolayı üniversitemiz ve hastalarımız açısından önemli bir gelişme. Bu hizmetten başta Samsun olmak üzere Amasya, Zonguldak, Ordu ve Giresun illerimiz faydalanmaktadır. Merkezimiz açılmakla bölgemize önemli bir hizmet vermeye başladı. Bundan sonraki hedefimizi 2010 yılında 50'den fazla hastanın nakil işlemini gerçekleştirmektir" diye konuştu.

Hasta Sevim Memiş'in annesi Asiye Memiş, kızının operasyonunun ağır geçmesine rağmen durumunun iyi olduğunu ve kızının sağlığına kavuşmasından dolayı aile olarak mutluluk yaşadıklarını belirtti.
 

iha
Yayın Tarihi : 16 Mart 2009 Pazartesi 19:03:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?