5
Mayıs
2024
Pazar
SAMSUN

'İkiyüzlülük Fransa'nın eski huyudur'

Samsun Aydınlar Ocağı Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Mustafa Özbalcı, Fransa'nın uluslararası ilişkilerde eskiden beri ikiyüzlü ve kaypak bir siyaset izlediğini, bu çirkin yüzünü sözde Ermeni soykırımı konusunda bir kez daha gösterdiğini belirtti. 

Prof. Dr. Özbalcı, Fransa'nın ikiyüzlülüğünü özellikle Türkler'e karşı her fırsatta öne çıkardığını, Türkiye güçlü olduğu zamanlarda dost göründüğünü, fakat bir takım iç ve dış meselelerle boğuşulduğu anlarda düşmanca davranmaktan çekinmediğini kaydetti.
Parlamentosunun kabul ettiği sözde "Ermeni soykırımı"nı inkar edenlere cezai yaptırım uygulanacağına dair yasa tasarısıyla bu çirkin yüzünü bir kere daha göstermiş olan Fransa'nın, gerçekte kendi tarihiyle çeliştiğini vurgulayan Prof. Dr. Özbalcı, "1789'dan beri insan haklarının, demokrasinin ve özgürlüklerin hamiliğini yapan bu ülke, şimdi kalkmış ifade özgürlüğüne sınırlar çizmekte, tarihin ve ilim adamlarının ilgi alanına giren konularda siyasi kararlar almaktadır. Öte yandan kendisinin Cezayir başta olmak üzere Afrika'da gerçekleştirdiği insanlık dışı uygulamaları ve gerçekleştirdiği katliamları unutmuş görünmektedir. Yakın zaman önce ülkemizin güney bölgesinde, Hatay'da, Kahramanmaraş'ta yaptıkları da hafızalarda taptaze durmaktadır. Fransa Parlamentosu şunu iyi bilmelidir ki, tarihi gerçekler siyasi karar ve gayretlerle değiştirilemez, saptırılamaz. Çünkü güneşi balçıkla sıvamak mümkün değildir. Zulüm, işkence ve katliam söz konusu olunca tarihin en temiz milletlerinin ilk sırasında biz yer alırız. Milletimiz tarih önünde kendini mahcup duruma, utanılacak duruma düşürecek hiçbir suç işlememiştir. Yüzü aktır, asil ve soylu bir millettir. Eğer biz asimilasyon ve yok etme siyaseti gütseydik, bugün Osmanlının yayıldığı coğrafyalarda yükselen irili-ufaklı devletlerin birçoğu olmazdı. Osmanlı gittiği yerlere kan ve gözyaşı değil, hoşgörü ve adalet götürmüştür. O itibarla, bize iftira edenler, aynanın karşısına geçip önce kendilerine bakmalıdırlar" dedi. 

Özbalcı, Samsun Aydınlar Ocağı olarak Fransa'yı şiddetle kınadıklarını, devletin bu konuda yürüttüğü bütün politikaları desteklediklerini sözlerine ekledi.
iha
Yayın Tarihi : 20 Ekim 2006 Cuma 14:24:20
Güncelleme :20 Ekim 2006 Cuma 14:28:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?