6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

İl Genel Meclisi'nde bütçe kavgası

Samsun İl Genel Meclisi tarafından bütçe açığı nedeniyle yüzde 12.5 oranında Köylere Hizmet Götürme Birliği kaynağının kesilmesi tartışmalara neden oldu.


İl Genel Meclisi kasım ayı 8. toplantısı Meclis Başkanı Necati Demir Başkanlığı'nda gerçekleştirildi. Bütçe görüşmelerinin ele alındığı ve ay sonuna kadar devam edecek toplantıda, bütçe kararnamesinin madde madde görüşülmesi sürdü. Ayvacık İlçesi Eynel Köprüsü yatırımının ele alındığı toplantıda, gündem maddesinin 9. bileşime ertelenmesi kararlaştırıldı.


Gündem dışı görüşmelerde MHP Grup başkan Vekili Recep Kaplan, Köylere Hizmet Götürme Birliği'ne ayrılan 2008 yılı kaynağı yüzde 12.5'inin bütçenin açık verecek olması nedeniyle kesildiğini ve haksız uygulama yapıldığını ileri sürdü. Bazı büyük ve öncelikli ilçelerin mart, mayıs gibi aylarda kendi paylarına düşen paraları aldığını, şuan yapılan kesinti ile para almayan ilçelerin kesintiye uğrayacağını ifade eden Kaplan, haksızlık olduğunu dile getirdi.

Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Muharrem Ceylan, rakamların ortada olduğunu, hiçbir ilçeye öncelik tanınmadığını ifade etti. AK Parti Grup Başkan Vekili Aydın Karmil ise her zaman adal etli davranıldığını, yanlış yönlendirmelerin yapılmaması gerektiğini dile getirdi.

İha
Yayın Tarihi : 12 Kasım 2008 Çarşamba 19:33:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?