6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

İl Genel Meclisi'nde rant kavgası

Samsun İl Genel Meclis toplantısında MHP Grubu'nun Büyük Samsun Oteli ve Bafra ilçesindeki hastane inşaatıyla ilgili 'rant' ve 'çifte standart' iddiaları tartışmalara yol açtı.


İl Genel Meclisi ekim ayı 3. toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda Salıpazarı ilçesi Bereket Mahallesi'nde bulunan Toplum Sağlığı Merkezi olarak kullanılan 3 katlı binanın bölgenin acil ihtiyacı olan Kız Öğrenci Yurdu olarak kullanılması, yan tarafında yer alan binanın ise aile hekimlerine Toplum Sağlığı Merkezi olarak kullanılmak üzere tahsisi yönünde teklife yönelik Eğitim, Kültür ve Sosyal İşler Komisyonu ile Sağlık ve Çevre Komisyonu raporu okundu.


AK Partili Salıpazarı Meclis Üyesi Halil Akgül, ilçede acil hastaların başka ilçelere ve il merkezine gelmek zorunda kaldığını, Sağlık Bakanlığı'yla söz konusu binanın hastane olarak kullanılması yönünde çalışmaların olduğunu, 2009 yılı bütçesinde kız öğrenci yurdu yapılması yönünde meclisin destek vermesinin daha uygun olacağını söyledi. Söz alan MHP Grup Başkan Vekili Recep Kaplan, meclis komisyonlarının ilçe meclis üyeleriyle görüştükten sonra inceleme yapmalarının yanlış uygulama ve boş yere komisyonların toplanmasına engel olacağını, ilçe meclis üyelerinin girişimlerinin başka olmasına rağmen, öğrenci yurdu yapılmak için inceleme yapılmasının gereksiz olduğunu ifade etti.


AK Parti Grup Başkan Vekili Aydın Karmil, kamudan gelen talep üzerine inceleme yapıldığını, kendilerinin bir talebi olmadığını belirtti. Komisyon raporunu okuyan Hasan Uçar, kız öğrenci yurdunun yapılmasının gerekli olduğunu ifade ederek, sağlık çalışanlarının da bölgeden gitmek istediği yönünde tespitlerin olduğunu vurguladı.
Gündem dışı görüşmelerde MHP Grup Başkan Vekili Recep Kaplan söz aldı. Kiralanması kararı alınan Büyük Otel ile ilgili çifte standart uygulandığını ileri süren Kaplan, "Orada çizgi aşıldı. Ne hikmetse kıyı kenar çizgisini otelde aşamadık. Birileri bu otelin satılmasını mı, yoksa kiralanmasını mı istiyor? Bunda bir emin olalım" dedi. Kaplan, Bafra ilçesinde uzun zamandır kapa inşaatı yapılmış vaziyette duran hastanenin durumunu dile getirdi. Hastane dururken yeni bir hastane yapılmasına çalışıldığını dile getiren Kaplan, "Bu yeni hastanenin çevresinde kimler arasa sahibi olmuş, kimler arsa satın almıştır? Bu konu bir araştırılsın. Kimler bu rant içerisinde. Sözlü önerge veriyorum, konu komisyonlarca araştırılsın" diye konuştu.
AK Parti Meclis Üyesi Hakan Taşlı da Bafra ilçesinde büyük bir hastane yatırımının olduğunu, kaba inşaatı tamamlanan eski hastane binasının durumuyla ilgili meclis üyelerine bilgi verilmesi gerektiğini dile getirdi. Toplantı, perşembe günü devam etmek üzere kapatıldı.

İha
Yayın Tarihi : 8 Ekim 2008 Çarşamba 19:01:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?