6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

İl İstihdam Kurulu toplandı

İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısı, Vali Hasan Basri Güzeloğlu başkanlığında Valilik Toplantı Salonu'nda gerçekleştirildi.


Vali Yardımcısı Mehmet Mızrak, İl Özel İdare Genel Sekreteri Aslan Karanfil, Büyükşehir Belediye Genel Sekreteri Kenan Şara, TSO Başkanı Adnan Sakoğlu, kurum müdürleri ve çeşitli sivil toplam kuruluşlarının temsilcilerinin hazır bulunduğu toplantının başında açıklama yapan Vali Güzeloğlu, toplantının gündem ve konu başlıklarının; ilin istihdam ve mesleki eğitim politikasını oluşturmak, bunun yürütücüsü yürütme ve denetme kurullarını tanıtmak, il genelinde istihdamın dağılımı ve yöneldiği alan ve konu başlıklarını, sektörlerin belirlemek amaçlı anket uygulamasını kararlaştırmak, 3 aylık dönemler halinde yapacakları toplantıların gündemiyle birlikte, değerlendirilmelerini ve raporlarını sorgulamak olduğunu söyledi.


Üretime bağlı olarak istihdamın ekonomilerin can damarı ve en önemli alanı olduğuna dikkat çeken Güzeloğlu, "Türkiye'de genç nüfus ve eğitilmiş nüfus üzerindeki istihdam baskısını hafifletmek ve Samsun'un gelecek kalkınma ve gelişme planları çerçevesinde istihdamı bu doğrultuda uyumlu hale getirmek öncelikli hedefimizdir.

Samsun'u geleceğe taşırken, il gelişme stratejisinin Samsun için planlanmış kalkınma çerçevesinin ulusal ve uluslararası alandaki ticaret ve üretimin Samsun'u konumlandırdığı yeni rol ve merkez rolü için istihdamın uyum göstermesi esastır. Bugün genel anlamda istihdam sorunlarından bahsederken, istihdamın nitelikli ve nicelikli istihdam konularının da eş zamanlı konuşulması esastır.

Türkiye'nin gelişme dinamizmi içerisindeki istihdam noktasını da her yönden düşünülmesi, istihdama dönük sorunlarda özellikle genel kişilerin yanı sıra, engelli kişilerin istihdamı konusunda beklentilerini karşılaması önemlidir. Türkiye'nin bu anlamda gelişme ve kalkınma sürecinde kurul olarak etkin, aktif ve
verimli sürdürülebilir bir çalışma amaçlıyoruz" diye konuştu. Toplantı daha sonra basına kapalı olarak devam etti.

İha
Yayın Tarihi : 6 Kasım 2008 Perşembe 12:58:30
Güncelleme :6 Kasım 2008 Perşembe 13:11:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?