2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

İl İstihdam Kurulu toplantısı yapıldı

Samsun Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, istihdama yönelik projeleri ivedilikle hayata geçirmek istediklerini söyledi.


İl İstihdam Kurulu toplantısı, Vali Hasan Basri Güzeloğlu başkanlığında Ticaret ve Sanayi Odası'nda gerçekleştirildi. Toplantıya İl Özel İdare Genel Sekreteri Aslan Karanfil, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Tahsin Nas, İl Sağlık Müdürü Mustafa Kasapoğlu, İl Emniyet Müdürü Mustafa İlhan, İŞKUR Müdürü Tahsin Bayar, Vergi Dairesi Başkanı Şuayip Sevgi, İl Çevre ve Orman Müdürü Kadir Kılıç, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, Samsun Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Metin Genççakır, Kadın Girişimciliği Destekleme ve Kültür Derneği Üyeleri, oda ve kamu kuruluşu temsilcileri katıldı.


Toplantının açılış konuşmasını yapan Hasan Basri Güzeloğlu, il düzeyinde yapılan çalışmaları değerlendirmek, başlatılan proje ve uygulanan çalışmaların sonuçlarını almak, İŞKUR ve diğer kurumların istihdama dönük çalışmalarını, kurumlar arası işbirliği sağlamak, mesleki alanlarında nitelikli iş gücü üstünlüğünü artırmak, mesleksizlik noktasında bilgi ve tecrübe eksikliğinin aşılması için değerlendirmeler yapılacağını kaydetti. İşsizlik ve istihdamdaki sorunlarla ilgili Samsun'da yoğun bir çaba sergilendiğini, kurumlar arasında işbirliği sağlanarak, projeleri ivedilikle hayata geçirmek istediklerini dile getiren Güzeloğlu, "Gerek sektörel gerekse dönemsel olarak yaşanan soranlarda öne çıkan başlıkları ele alıyoruz. Doğru tanımlama yaparak istihdamda olumlu sonuçlar elde etmek istiyoruz. Kısa, orta, uzun dönemde kalıcı faydalar sağlayacağımıza inanıyorum" dedi.


Güzeloğlu, mesleki eğitim yanında, mikro kredi uygulamasının başlayacağını, ilk olarak maddi durumu iyi olmayan bayanlara öncelikli destek sağlanmasının planlandığını ifade etti. Toplantıda ileriye dönük istihdam çalışmaları da değerlendirmeye alındı

İha
Yayın Tarihi : 22 Nisan 2009 Çarşamba 11:48:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?